Çubuklular Rektör Doğan’a Taleplerini Bildirdi

Çubuklular Rektör Doğan’a Taleplerini Bildirdi
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden atanan Prof. Dr. Metin Doğan’ı ziyaret eden Çubuk Kent Konseyi üyeleri, hem hayırlı olsun dileklerini ilettiler hem de ilçe halkının Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden beklentilerini bildirdi.

- Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden atanan Prof. Dr. Metin Doğan’ı ziyaret eden Çubuk Kent Konseyi üyeleri, hem hayırlı olsun dileklerini ilettiler hem de ilçe halkının Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden beklentilerini bildirdi.

Aralarında Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman’ında bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve belediye meclis üyeleri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Metin hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette ilçede bulunan Gazi Üniversitesi Yerleşkesi’nin durumu, yerleşke için yapılması planlananlar, yerleşkedeki çalışanların durumu ve inşaatı devam eden üniversite kampusundaki çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Ulus'ta bulunan rektörlük binasında gerçekleşen ziyaret için teşekkür eden Rektör Doğan, kampus ile ilgili yoğun bir çabaları olduğunu söyledi.

Binaların yükselmeye başladığını kaydeden Doğan, “Ben havaalanına gitmiştim, oradan görülüyor inşaatlar. Bize bugüne kadar gerçekten Çubuklu hemşerilerimizin büyük desteği oldu. Kampus alanın belirlenmesi sırasında, arazilerin köyler tarafından feragat edilmesi gerçekten büyük bir destek oldu. Bizim de Çubuk’a faydamız olacak inşallah şimdiden de olmaya başladı. Bir kere raylı sistemi havaalanından üniversiteye kadar uzattık. Yani oraya geldikten sonra Çubuk’a gitmesi daha kolay olur. Merkezde ki yerleşkeyle ilgilide çalışmalarımız devam ediyor. Gazi Üniversitesinde geçen hafta içinde rektör hocalarımızla bir toplantımız oldu. Bu binalardan birisinin devrini alma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz orada büyük bir rehabilitasyon merkezi kurmak. Bizim ana hedefimiz rehabilitasyon merkezi kurmaktır. Çünkü orada yapacağımızın Çubuk’a katkısı olacak bir proje olsun istiyoruz. Çubuk sağlıkla ilgili eğitimin yapıldığı 17- 18 meslek dalının öğrencilerinin bulunduğu ve aynı zamanda da ilçeye hem ekonomik anlamda hem de prestij anlamında değer sağlayacak bir proje olacak. Sizlerinde desteğiyle bu projeyi orada hayata geçireceğiz” dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk için gurur ve sevinç kaynağı olduğunu anlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, ilçe merkezindeki yaklaşık 400 dönümlük yerleşkenin de üniversite bünyesinde aynı şekilde değerlendirilmesini istediklerini belirtti.

Hem ilçe hem de belediye olarak üniversite için hazırlıklarını yaptıklarını aktaran Başkan Acehan, “İlçe merkezindeki kampus alanının merkeze faydası olacak şekilde değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bizlerde bu önümüzde ki eğitim dönemleri için hazırlıklarımızı yapmaya devam ediyoruz. Şuana kadar 2 adet vakfımız üniversite çevresi içersinde yurt yapmak için bizlere başvurdu ve bizde imar açısından onlara her türlü kolaylığı göstermeye gayret ediyoruz. Üniversitenin sınırında 5 bin metre kareden büyük bir alanda yurt yapılmak üzere bizden değişiklik yapma talebinde bulunuldu ve bende hemen meclise acilen sevkine karar verdim. Yirmi beş bin öğrencinin yurt ve sosyal ihtiyaçları için gerekli olan tesislerin oluşturulması için el birliğiyle çalışıyoruz. Bütün Çubuklular olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin başarılı olması için gelecekte bunların eğitimini en güzel şekilde yürütmesi için çocuklarımızın da milli manevi bir değerlere ve bilimsel kriterlere ulaşması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. İnşallah önümüzde ki dönemde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türkiye’de devlet üniversitesi içersinde en gözde en başarılı bir üniversite olarak biz görmek istiyoruz. Bunu tabi ki ilçemiz için ekonomik, kültürel ve sosyal katkısı olacak” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Rektör Doğan’ın görevine yeniden atanması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Acehan, yeni dönemde başarılar diledi.

Üniversiteyle birlikte ilçede özellikle emlak sektöründe bir artışın yaşandığını ifade eden Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, “Muhtemelen kafalarında çok sorular vardır. Onları da arkadaşlar sizi yormamak için sormuyorlar. Şimdi tabi ki bir pozitif etki olarak emlak fiyatlarının da bir yansıması olmuştur. İlçemizin hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınmasını sağlayacak bir hizmet olacak. Biz özellikle bu ilçe merkezinde yapılması planlanan yatırımlar noktasında ve termal turizm noktasında daha çok ilgileniyoruz. Daha önce yaptığımız fizibilite çalışmasında yaklaşık beş milyon dolar maliyet içeren bir proje ortaya çıktı ve bu proje 5 yılda geri dönüşümü olan bir projeydi. Hem havaalanının dibinde olması hem metro ağı üzerinde olması hem de çevresini değiştirerek ciddi bir nüfus barındıran rehabilitasyon merkezi sağlık açısından çok önemli bir tesis olacaktır” diyerek sağlık sektörü açısından bir yatırım yapılmasını istedi.

Üniversite yakınında bir karakol kurulması için de çalışma başlatacaklarını anlatan Şahin, üniversitenin tamamlanarak hayata geçmesini heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.

Kent Konseyi olarak talep ve isteklerini iletmek için ziyarette bulunduklarını söyleyen Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt’de, “Sayın Rektörümüz daha burada işlerinden dolayı gelemeyen arkadaşlarımız var. Onlarında sizlere selamını getirdik. Bizim için üniversite siyaset üstü bir şeydir. Bunun için her görüşten ve siyasetten herkes tek vücut olarak buradayız. Sağ olsunlar alo dediğimizde üniversite için hepsi bir araya geliveriyor. Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan’ın dediği gibi üzerimize ne düşerse biz yapmaya her zaman hazırız. Yeter ki merkezdeki yerleşke değerlendirilsin ve ilçemize hem ekonomik, hem de kültürel bir katkı sağlasın” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampus projeleri ve maketleri incelendi.

ÇUBUKLULAR REKTÖR DOĞAN’A TALEPLERİNİ BİLDİRDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.