Cumhurbaşkanı Adına Yapılacak, Türkiye’de İlk Olacak

Cumhurbaşkanı Adına Yapılacak, Türkiye’de İlk Olacak
Kayseri’nin hayırsever iş adamlarından Yılmaz Akansu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına mescit yaptıracak. Kendine ait arsa üzerinde yaptırılması düşünülen ve tamamı ‘cam sanatının inceliklerin...

Kayseri’nin hayırsever iş adamlarından Yılmaz Akansu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına mescit yaptıracak. Kendine ait arsa üzerinde yaptırılması düşünülen ve tamamı ‘cam sanatının inceliklerini’ taşıyacak olan mescit, yapımı tamamlandıktan sonra Türkiye’de ilk olacak.

Kayseri’de hayata geçirdiği birçok hayır işi ile tanınan ve Kayseri’nin sevilen iş adamlarından olan Yılmaz Akansu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan bir mescit yaptıracak. Tamamen cam sanatı ile inşa edilecek olan mescit, mimari özelliği ile de Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyacak. Ancak yapılacak olan mescidin önünde bir engel var. Bir reklam firması yapılacak olan mescidin görüntüsünü engelledi gerekçesi ile inşaata başlanmasına engel oluyor.

Hem sanatımızı gösterecek hem de dünyada eşine az rastlanır, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan camdan bir mescit yapmak istedik diyen işadamı Yılmaz Akansu, ‘’Cadde üzerinde bulunan arsamızda inşaata başlamak için gerekli izinleri aldıktan sonra temel atma işini gerçekleştirdik. Ancak bu bölgede reklam işleri yapan bir firma sahibi mescidi bu bölgeye yapamayacağımızı söyleyerek engel oldu. Atmış olduğumuz temellide yıktırdı. Gerekçe olarak ise işletmesinin görüntüsünü kapattığını söyledi. Durum nedeniyle mahkemelik olduk. Kendi arsama inşaat yapamıyorum ama Allahlın izniyle bu mescidi yapacağım ve açılışına Cumhurbaşkanımızı davet edeceğim’’ diye konuştu.

Görenlerin dönüp bir daha bakacakları eşsiz güzellikte bir mescidi olacağını belirten Akansu bir okul ve bir kız öğrenci yurdunun da müjdesini verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.