Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Vücut Artık Bu Gömleğe Tahammül Edemiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Vücut Artık Bu Gömleğe Tahammül Edemiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovakya’da kendisini karşılayan halka seslendi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle bu akşam TSİ yaklaşık gece 12’de yurt dışı temasları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovakya’da kendisini karşılayan halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle bu akşam TSİ yaklaşık gece 12’de yurt dışı temaslarının ikinci ayağı olan Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kalacağı otelin önünde yüzlerce gurbetçi vatandaş karşıladı. Kalabalığa konuşma yapan Cumhurbaşkanı önemli mesajlar verdi.

Vatandaşlara "Bir sürecin içerisindeyiz" diye hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu sürecin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Türkiye artık bir dönüşümün içerisinde. Artık bize şu anda giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek artık yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık sistemi ile ilgili yaptığı çalışmaları bir televizyon programında açıkladığına değinen Cumhurbaşkanı başkanlık sistemi hakkında "Hükümetimiz bu konudaki adımını şu anda atmış bulunuyor. Bu nokta iki başlık var: ya 400 milletvekili ve bu işi Parlamento’da çözmek ya da halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabii durmak yok, çok koşup çok çalışacağız. Gittiğimiz yerlerde halkımızın heyecanını gördük. Artık halkımız 7 Haziran’ı zor çekiyor. İnanıyorum ki şimdi Avrupa ve Dünya’da 7 Haziran’ı zor çekiyor. Çünkü bu değişim farklı, bunlar 2023’ün ayak sesleridir" şeklinde konuştu.

Milli gelir seviyesini daha ileri götürmek gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı "Artık ekonomide taaruza geçiyoruz. İleri teknoloji ve sanayide bütün hamlelerimizi yaparak yola devam edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin temek hak ve özgürlükler noktasında çok ileri olduğunu söyledi ve "Bu karalama kampanyalarına sakın aldanmayın. Türkiye’nin Kürt sorunu artık yoktur. Biz inkar ve asilimasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık ve yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Ülkemizde Türk kardeşim de sorunu vardır, Kürt kardeşimin de sorunu vardır, Çerkezi’nin de, Roman’ının da, Boşnak’ının da, Arnavutun’un da sorunu vardır. Öyleyse mesele birileri ülkemizi bölmenin derdi içinde. Biz dayanışma içinde olarak buna da fırsat vermeyeceğiz" ifadesinde bulundu.

Yurtdışı oy kullanımında randevu sisteminin kaldırıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı gurbetçi vatandaşları "Geçen seçimde yurtdışında oy kullanma oranı yüzde 25 civarındaydı. Sandık bizim namusumuzdur diyerek oy hakkınız kullancaksınız" sözleriyle oy kullanmaya davet etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.