Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cerablus geri alındı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cerablus geri alındı"
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Cerablus'u geri aldığını açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Cerablus'u geri aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. Görüşme 2 saat 25 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında, "15 Temmuz darbe girişimini milletimiz püskürtmüştür. Milletimle gurur duyuyorum. 15 Temmuz gecesi milletimiz demokrasiye sahip çıktı. Biden bu ziyaretle darbe girişiminin vahim boyutlarını yerinde gördü. 15 Temmuz gecesinden sonra tüm siyasi partiler birlik ve beraberliği yakaladı. Bu bizim için önemli bir imkan ve fırsattı. Bizin için en büyük öncelik FETÖ'nün Türkiye'ye iadesidir. ABD ile suçluların iadesi anlaşması gereği bu tür kişiler gözaltına alınır. Bu zat hala terör örgütünü idare etmeye devam ediyor. Gülen ABD'deki yayın organlarıyla söyleşiler yapıyor. Eylemlerini bu şekilde yönlendiriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Cerablus'u geri aldığını açıklayarak, "DAİŞ dahil terörle mücadele bölgedeki en önemli konudur. Karkamış'a yapılan havan topu atışları nedeniyle rahatsızlığımızı dile getirdik. Ancak bu anlaşılamadı. DAİŞ Cerablus'u terk etmek durumunda kalmıştır. Terör örgütünün iyisi kötüsü diye bir ayrımı yapamayız. Milli güvenliğimiz tehdit edilmesine asla müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.

"Gülen'i korumak için hiçbir sebebimiz yok"

Biden açıklamasında, "15 Temmuz'da Meclis'e verilen hasarı gördüm. Darbe girişimiyle ilgili ne kadar üzgün olduğumuzu aktarmak istiyorum. ABD, müttefikimiz olan Türkiye'nin yanındadır. Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren sizin yanınızda olduk, sizinle birlikteyiz. Cep telefonuyla insanlara sokağa çıkma çağrısı yaptınız. İnsanlar sizi dinlediler ve sokağa döküldüler. 15 Temmuz'da dünya Türk vatandaşlarının vatanseverliğini gördü. ABD darbe girişimiyle ilgili herkesin yargı karşısına çıkarılması için her türlü desteği sağlayacaktır. Gülen için iade talebi konusunda hukukçular çalışıyor. Daha önce hiçbir davada bu kadar çalışıldığını hatırlamıyorum.Gülen'i korumak için hiçbir sebebimiz yok. Gülen'in iadesi konusunda yakın işbirliği içinde olacağımızdan şüphemiz yoktur. Türk ve ABD halkları terör karşısında geri adım atmayacak. Özür dilemek istiyorum keşke daha önce buraya gelebilseydim. Halkınıza hayranlık duyuyorum" dedi.

Türk ordusunu operasyonda destekliyoruz

Biden Cerablus'a düzenlenen operasyona ilişkin ise, "Türk sınırı Türkiye tarafından kontrol edilmelidir. Suriye bir bütün halinde kalmalıdır.Türk ordusunu operasyonda destekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.