Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazetecilerin Sorularını Cevapladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazetecilerin Sorularını Cevapladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “MHP’den Sayın Tuğrul Türkeş’in katılımı renk getirdi. Tuğrul Beyin MHP içindeki yeri malum. Bir siyasetçi olarak değerlendirecek olursam; merhum Alparslan Türkeş’i...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “MHP’den Sayın Tuğrul Türkeş’in katılımı renk getirdi. Tuğrul Beyin MHP içindeki yeri malum. Bir siyasetçi olarak değerlendirecek olursam; merhum Alparslan Türkeş’in kurmuş olduğu bir parti. Anayasa’nın kurduğu kural nedir; ‘partiye sorulur’ demiyor, ‘milletvekiline teklif yapılır’ diyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yeni kurulan kabineyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Yeni kabineyle ilgili, inanıyorum ki; Sayın Başbakan değerlendirmeye yönelik bir çalışmayla, gerek 11 bakanı, gerekse daha önce belirlenmiş bağımsız ve diğer bakanlıklar olmak üzere 25 kişilik geçici Kabineyi bize takdim etti. Kendisiyle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, ben de ‘bu kabineyi kuralım; çünkü kaybedecek vaktimiz yok’ dedim. Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimini açıkladı. Bu takvimin de en güzel şekilde devam etmesi lazım. Türkiye’nin özellikle siyasetinde öğeleri bir kenara bırakmak suretiyle, bir dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde bir kabine oluşabilirdi. Koalisyon görüşmeleri çerçevesinde, ‘burada sadece benim dilediğim olsun’ değil, ülkenin menfaatlerini de göze alarak bir koalisyon çıkardı. Sayın Başbakan buna da gayret etti ama maalesef böyle bir netice alınamadı. Sonunda MHP’den Sayın Tuğrul Türkeş’in katılımı renk getirdi. Diğer taraftan HDP 2 milletvekiliyle hükümette yerini aldı. Diğerleri zaten bağımsızlardan oluştu. Artık bize düşen, süreci en güzel şekilde değerlendirmektir. 1 Kasım seçimlerinde temennimiz odur ki; milletimiz bu süreçte yaşadıklarımı bizlere yaşatmayacak bir kararı verir ve bu kararla da Türkiye 2016 yılına girmiş olur” ifadelerini kullandı.

“SİYASETİN ŞİRAZESİNDE BİR SAPMA VAR”

MHP’li Tuğrul Türkeş’e haksızlık yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tuğrul Beyin MHP içindeki yeri malum. Bir siyasetçi olarak değerlendirecek olursam; merhum Alparslan Türkeş’in kurmuş olduğu bir parti. Anayasa’nın kurduğu kural nedir; ‘partiye sorulur’ demiyor, ‘milletvekiline teklif yapılır’ diyor. ‘Milletvekiline teklif yapılır’ dediğine göre, milletvekillerine teklif götürülmüştür. Kim teklif götürür? Görev verilen Başbakan teklif götürür. Buradaki uygulama bir Anayasa amir hükmünün uygulamasıdır. Bu Anayasa’nın amir hükmünün uygulamasını, milletvekili serbest iradesiyle uygulamaz mı? Milletvekili, milletin vekilidir. A veya B kişisinin vekili değildir. Milletin vekili olarak da, milletin vekiline böyle bir teklif geldiği zaman kantara çıkarmıştır. Ve bu kantara çıkarmanın sonucunda bu teklifi kabul etmiştir. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Olaya böyle bakmak gerekirdi. Fakat süreç içerisinde maalesef ben ‘siyasetin şirazesinde bir sapma var’ diye düşünüyorum. Bu, ülkemiz için, özellikle de milli duygular için olumlu bir gelişme değil. Hele hele terör salgınının bu denli egemen olduğu bir dönemde, millilik duygusu taşıyanların, ‘acaba ben buraya nasıl bir destek verebilirim, ben buraya nasıl yardımcı olabilirim’ gayreti içerisinde olması lazım. Eğer bir partiye karşı tavrın varsa, o zaman sen gel buraya, elini taşın altına koy, gövdeni taşın altına koy. Hem oraya katılmayacaksın, sonra burada kalkıp da aklıselimle böyle bir adım atana engel olacaksın, her türlü hakareti yapacaksın… Biz bunlara biraz da alıştık” diye konuştu.

“BU ÜLKE BİRKAÇ ÇAPULCUNUN, TERÖRİSTİN ADIM ATACAĞI BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

“Ben Cumhurbaşkanlığı makamında hakaretler görüyorum” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Son zamanlarda aileme varıncaya kadar yapılmadık bir şey var mı? Bunu ana muhalefeti de yapıyor, yavrusu da yapıyor. Ama milletim her şeyi görüyor. Milletim her şeyi gördüğü için de sosyal medyada gereken cevapları veriyor. Biz yine de sabredeceğiz. Terörle olan mücadelemizde de; istedikleri kadar bu olayı Beştepe’nin yönettiğini söylesinler, ben şuanda Silahlı Kuvvetlerimizle, tüm güvenlik güçlerimizle terörle mücadelede sonuna kadar bu işi sürdüreceğiz. Ta ki; bunlar ya silahları gömecekler, ya bu ülkeyi terk edecekler. Bu milletin huzuruna kastetmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu ülke birkaç çapulcunun, teröristin adım atacağı bir ülke değildir. Bunun bedelini ödeyecekler.”

“İNŞALLAH 7 HAZİRAN’DA YAŞANANLAR 1 KASIM’DA YAŞANMAYACAKTIR”

Güvenlik güçlerinin seçim güvenliğini sağlamak için gerekli çalışmaları yaptığını belirten Erdoğan, “Seçim güvenliği noktasında; Silahlı Kuvveleri olsun, İçişleri Bakanlığı olsun, istihbaratı olsun, her şeyiyle, tüm tedbirlerini almak suretiyle bunun en az zararla atlatılacağına inanıyorum. İnşallah 7 Haziran’da yaşananlar 1 Kasım’da yaşanmayacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. (OED-

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.