Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurul toplantılarına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’nin New York kentine geldi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurul toplantılarına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’nin New York kentine geldi.

Cumhurbaşkanı olarak ilk defa ABD’ye gelen Recep Tayyip Erdoğan, 5 gün sürecek yoğun temasları öncesinde New York'ta konaklayacağı Peninsula Otel’e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü temasları kapsamında düşünce kuruluşu olan Dış İlişkiler Konseyi’nde konferans verecek. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca bazı ikili görüşmelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günkü temasları kapsamında BM İklim Zirvesi’ne özel davetli olarak katılacak ve ‘Ulusal Eylem ve Hedef Duyuruları’ konulu oturumda konuşma yapacak. Erdoğan, aralarında Irak’ın yeni Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da bulunduğu bazı devlet veya hükümet başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak. Erdoğan akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Barack Obama ve eşi tarafından konuk liderler ve eşleri onuruna verilecek resepsiyona katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çarşamba günü ise BM Genel Kuruluna hitap edecek. BM Genel Sekteri ve eşi tarafından verilecek resepsiyona da katılacak olan Erdoğan, bazı ikili görüşmelerde de bulunacak.

Erdoğan New York’taki temaslarının son günüde ise ABD Ticaret Odası ve Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı’nın ortak düzenlenecek ortak toplantıda ABD’nin ünlü şirketlerinin CEO’ları ile görüşecek. Apple’ın CEO’su Tim Cook ile de görüşecek olan Erdoğan, temaslarını tamamlamasının ardından ABD’den ayrılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.