Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’ye müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’ye müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile varılan anlaşmaya değinerek, Gazze'ye müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile varılan anlaşmaya değinerek, Gazze'ye müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafı Beştepe'deki iftar programında ağırladı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Bugün Cumhurbaşkanlığı makamı da mekanı da milletle içiçedir. Adını doğru koymak lazım. Cumhurbaşkanlığı makamı 10 Ağustos 2014'ten itibaren beri artık milletin makamıdır, Cumhurbaşkanlığı da doğrudan milletin evidir. Cumhurbaşkanlığı'nın Çankaya Köşkü'nden Beştepe Külliyesi'ne taşınmasının asıl sebebi işte budur. Sıradan bir olay değil, bunu bilerek yaptık.Karar almada hızlı ve seri olmalıyız. Siyasetçinin görevi milletin önüne açmaktır. Pkk terör örgütü ve uzantıları ve DEAŞ'ın terörü ve uzantıları güvenliğimizi tehdit ediyor. 700 kadar şehit verdik. 8 bine yakın da teröristi etkisiz hale getirdik. Mardin'e gittik. Orada askerlerimizle birlikte iftarımızı yaptık. Cizre'ye gittik. Orada da askerlerimizle iftar yaptık. Devlet içinde devlet olmaz. Paralel devlet. İnlerine girdik. Aileleri böldüler. Güvenlik güçlerimiz hepsini tek tek topluyor. Bizim tek devletimiz var. MGK'da Fetullahçı Terör Örgütü şeklihde karar aldık. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Suriye krizinin en başından itibaren bizim tekliflerimiz kabul edilseydi şimdi her şey farklı olacaktı. Ama yaklaşmadılar. Sonuçta 600 bine mazlum öldürüldü. Mazlumun ahı yerde kalmaz" dedi.

TÜRKİYE İLE İSRAİL ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilere de değinen Erdoğan, "Mavi Marmara gemisinin basılıp 10 vatandaşımızın şehit edilmesinin ardından İsrail ile sorunlu bir dönemi girilmişti. Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin düzelmesi için 3 şart koşmuştuk. İsrail bu eyleminden dolayı Türkiye'den resmen özür dilemeli dedim. İkinci şartımız Mavi Marmara'da şehit edilen masumların ailelerine tazminat ödemesi. Her bir şehidimiz için 2 milyon dalor hesaba yatırılacak. 3. şartımız Gazze'de yaşanan abluka veya ambargonun kaldırılması. Bayram öncesi 14 bin tonluk yardım eşyası Gazze'ye ulaştırılacak. Türkiye olarak bu sürecin tamamını Filistinli kardeşlerimizle istişare içinde yürüttük. Kendileri bu gelişmeleri gayet olumlu değerlendirildi. Hiç bir dayatmayı kabul etmedik. Cuma günü gemi yola çıkıyor. Bu yardımların Gazze'ye teslim edilmesiyle Filistinli kardeşlerimiz ikinci bayramı yaşayacaklar. Ekonomik ilişkiler de farklı bir şekilde gelişmeye başlayacak" dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektuba ilişkin, "Gönderdiğim mektupla kendisine yaşanan hadiseden duyduğum üzüntüyü ifade ettim.Türkiye dostlarına güven ve fayda saylayan bir ülke olduğunu her zaman göstermiştir"diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.