Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özeleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özeleştiri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ucube inşalarla İstanbul'un güzelliğine bizler de zarar verdik. İmar planlamalarıyla kentsel dönüşüm yapalım....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ucube inşalarla İstanbul'un güzelliğine bizler de zarar verdik. İmar planlamalarıyla kentsel dönüşüm yapalım. Ama ne yazık ki bize karşı dirençler var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın yaptırdığı Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışını gerçekleştirdi. Burada Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, GS Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, Küçükçekeme Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ünlü televizyoncu, sunucu ve yapımcı Acun Ilıcalı eşlik etti. Erdoğan açılışını yaptığı camide kıldığı cuma namazının ardından kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rabbim bizleri ezansız, bu muhabbetlerde cemaatsiz bırakmasın. Bizler bir olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bizi bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu birlikteliğimiz Tüm Türkiye'ye yayılacak. Bir gerdanlık daha yerleştirdik. Bu gerdanlık Osmangazi Köprüsü'ydü. Bu köprü dünyada 4 numara. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açacağız. O ise dünyada bir numara. Osmangazi Köprüsü'nden dün arabayla 3 dakikada geçtik. Gişeden gişeye 6 dakika. Eskiden o körfezi dolaşmak sıkıntılıydı. Bayramlarda Yalova'dan karşıya geçmek için saatlerce kuyrukta bekledik. Bayram sonuna kadar ücretsiz. Yıl sonuna kadar Köprünün Bursa'ya kadar olan bağlantısı da bitecek. Her geçen gün daha ileriye gidiyoruz, daha ileriye gideceğiz" dedi.

"Maskeli vatandaş olmuştuk"

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'un yıllar önce çöplük olduğunu ve su sıkıntısı çektiğini kaydederek, "20 yıl önce Küçükçekmece neydi? Bugün nereden nereye geldi? Şimdi metromuzda geliyor. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolunuz, suyunuz yoksa medeniyetten bahsedemezsiniz. İstanbul'da susuzluk vardı. Benzin istasyonları gibi su istasyonlar kurulmuştu. Oradan bidonlarla su alıp küvetleri dolduruyorduk. İstanbul'un artık su sıkıntısı yok. Çöp dağları hepsi ortadan kalktı. Şimdi de belediyemiz modern depolamayı geliştirdi. Buralardan enerji üretiyoruz. Geri dönüşümü çöpten de gerçekleştiriyoruz. Gazeteler maske dağıtıyordu. Maskeli vatandaş olmuştuk. İstanbul'a doğalgazı yaygınlaştırdık. İstanbul'da havayı temiz hale getirdik. İstanbul sıradan bir şehir değil, İstanbul dünyanın gözdesi bir şehir. Ana gibi yar olmaz İstanbul gibi diyar olmaz. İstanbul için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"İstanbul'a çok yanlışlar da yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a çok yanlışlar da yaptık. Ucube inşalarla İstanbul'un güzelliğine bizler de zarar verdik. İmar planlamalarıyla kentsel dönüşüm yapalım. Yangın çıksa itfaiye giremiyor, depreme dayanıklı binalar yapılmalı. Ama ne yazık ki bize karşı dirençler var. İstiyorum ki canımız yanmadan bu adımları atalım. İstanbul'umuzun güzelliğine gölge düşürmeyelim. Bunları şimdiden yıkalım ki depreme daha dayanıklı binalar olsun. Gelin bize yardımcı olun kentsel dönüşümü yapalım. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Ben bunu söylüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.