Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı" harekatına ilişkin konuştu, Suriye meselesinin Türkiye'nin iç işlerinden bağımsız olarak görülemeyeceğini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı" harekatına ilişkin konuştu, Suriye meselesinin Türkiye'nin iç işlerinden bağımsız olarak görülemeyeceğini söyledi ve Türkiye düşmanlarına tarihi mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada, "Fırat Kalkanı" harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Saat 04.00 itibariyle başlayan harekatın terör örgütleri DEAŞ ve PYD'yi hedef aldığını ifade eden Erdoğan, PYD'nin lideri Salih Müslim'in Türkiye'ye yönelik tehdidine ise, "Birileri meydan okuyorlar, "Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak" diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın" dedi.

"BİZE KARŞI TEZGAH KURANLARIN BU KRİZLERE DAYANMA GÜCÜ YÜKSEK Mİ GÖRECEĞİZ"

Türkiye'nin krizlere dayanma katsayısının bir hayli yüksek olduğunu anlatan Erdoğan, "Bize karşı tezgah kuranların bu krizlere dayanma gücü yüksek mi göreceğiz. Bölgedeki çatışmaları körükleyerek 600 bin insanın hayatını kaybetmesinden sorumlu olanlar bu vebalin altından kalkamayacaklardır. Suriye halkını katletmeyi dünyaya terörle mücadele olarak sunmaya çalışanlar sadece kendilerini kandırıyor. Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiği yalanıyla işledikleri insanlık suçlarını örtmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE ASLA RIZA GÖSTERMEYECEK"

Türkiye'nin Suriye'de sahnelenmek istenen oyuna asla rıza göstermeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Meseleye bilfiil el koymak dahil tüm imkanlarımızı ortaya koyarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayarak, Suriyelilerin kendilerini yönetilmesine kararlıyız. Suriye halkı kiminle yönetileceğine karar versin. Buna tahammül edemiyorlar. Tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar bu oyunun deşifre olduğunu görmeliler. Son dönemde yoğunlaşan terör olaylarıyla verilmek istenen mesaja cevap veriyoruz, başaramayacaksınız, Türkiye'yi bölemeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımız susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız, 1000 yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.