“Cumhurbaşkanı mitingine100 binin üzerinde kişi katıldı"

 “Cumhurbaşkanı mitingine100 binin üzerinde kişi katıldı"
Emniyetimizin ve Valiliğimizin bize vermiş olduğu bilgiye göre 100 binin üzerinde kişi katıldı"

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitap ettiği toplu açılışa, Emniyet Müdürlüğü ve Valilikten kendilerine verilen bilgiye göre 100 binin üzerinde kişinin katıldığını söyledi.

Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da katıldığı toplu açılış törenine çok büyük ilginin olduğunu belirtti.

Katılım gösteren vatandaşlara teşekkür eden Şahin, şunları dile getirdi:

"Emniyetimizin ve Valiliğimizin bize vermiş olduğu bilgiye göre 100 binin üzerinde kişi katıldı. Kahramanmaraş ve Gaziantep mitingleri de dahil olmak üzere Cumhurbaşkanı'nın yaptığı mitinglerde tabloya baktığımız zaman 16 Nisan'da yapılacak referandumun rengini en bariz şekilde göstermekte. Bu referandumda eminim yüzde 70'lerin üzerinde bir evet desteğiyle inşallah yeni bir anayasa sürecini başlatmış olacağız."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ilin kırsal mahallelerine kadar her yerden vatandaşların Cumhurbaşkanı'nı karşılamak için Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydana geldiğini belirterek, "Şimdiye kadar yapılan mitinglerin en büyüğüydü, alana sığmadılar, gelenlerin bir kısmı İnönü Caddesi'nin üzerinde kaldı." ifadelerini kullandı.

Çakır, Cumhurbaşkanı'nın Belediye ziyaretinde çalışmalarla ilgili bilgi verdiklerini aktararak, kentle ilgili bazı taleplerde bulunduklarını söyledi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise mitingin düzenlenmesine katkı sağlayan teşkilat üyelerine teşekkür ederek, miting sonrası parti teşkilatı olarak yapacakları çalışmaları planladıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı'nın açılış töreninde sadece bariyerlerle çevrili alanda 90 bin kişinin bulunduğunu ve bariyerin dışındakilerle sayının 100 bini aştığına işaret eden Kahtalı, "Bu güne kadar yapılan en güzel mitingti, Malatyalılar göğsümüzü kabarttı. Seçmen listeleri muhtarlara verildi, askıda. Listede ismi olmayan vatandaşlar 26 Şubat'a kadar seçim kuruluna bildirebilir. Vatandaşlarımız seçmen listelerinden isimlerini kontrol ettirmeliler." diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile partililer katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.