Cumhurbaşkanına hakaretten ifade verdi

Cumhurbaşkanına hakaretten ifade verdi
Gazeteci Hayko Bağdat, "Ahmet Hakan'a inen yumruğun sebebi Recep Tayyip Erdoğan'dır" başlıklı köşe yazısı nedeniyle hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret"...

Gazeteci Hayko Bağdat, "Ahmet Hakan'a inen yumruğun sebebi Recep Tayyip Erdoğan'dır" başlıklı köşe yazısı nedeniyle hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Gazeteci Hayko Bağdat hakkında, bir gazetede yayınlanan "Ahmet Hakan'a inen yumruğun sebebi Recep Tayyip Erdoğan'dır" başlıklı köşe yazısı nedeniyle soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları tarafından yapılan suç duyurusunu işleme koyan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'ndan Emin Aydinç, Bağdat'ı ifadesi alınmak üzere adliyeye çağırdı.

Avukatı Sevgi Kalan Güvercin ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Bağdat, savcı Aydinç "e verdiği ifadesinde suçlamaları reddederek, köşe yazısında anlatmak istediğinin bazı siyasilerle yanlarında bulunan gazetecilerin oluşturduğu siyasi iklim ve nefret söylemini eleştirmekten ibaret olduğunu söyledi.

Bağdat ifadesinde, "Söz konusu yazımda bazı siyasetçilerin ve onların yakınında bulunan medya organlarının yarattığı siyasal iklim, nefret ortamı gibi ortamlara sığınan bazı gazetecilerin bundan yararlanma noktasında kendileri hakkında yapılan eleştirilerden ibarettir. Yani genel anlamda bir eleştiridir. Eleştirinin asıl konusu Cumhurbaşkanından ziyade onların yanında bulunan gazetecilerdir" dedi. Yazısında cumhurbaşkanına hakaret teşkil eden ifadeler bulunmadığını söyleyen Bağdat, kişisel tespitleri ve eleştirilerini yansıttığını ve hakkında takipsizlik verilmesini istedi.

Öte yandan, Hayko Bağdat'ın bir programda yaptığı konuşma nedeniyle de Cumhurbaşkanına hakaretten başlatılan bir başka soruşturma kapsamında daha sonra ifade vereceği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.