Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bu önümüzdeki süreç içinde uygun bir günde Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini Meclis’te en fazla sandalye sayısı olan parti genel başkanına bu görevi ver...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bu önümüzdeki süreç içinde uygun bir günde Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini Meclis’te en fazla sandalye sayısı olan parti genel başkanına bu görevi verecek. İlerleyen günlerde o koalisyon görüşmelerinin nasıl olduğunu hep beraber göreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda bir gazetecinin, “Sayın Cumhurbaşkanı Meclis Başkanı seçilmeden hükümeti kurma görevini verme gibi bir niyetinin olmadığı yönünde açıklama yapmıştı. Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı oluşturulma süreci var. Sayın Cumhurbaşkanı için Meclis Başkanı seçilmesi yeterli mi olacak yoksa Başkanlık Divanını oluşmasını mı bekleyecek?” sorusu üzerine Kalın, “Basında da bu konuda bir takım spekülasyonlar yapıldı. Aslı astarı olmadığı da ortaya çıktı. Bu konuda hakikaten insan bazen bu tür haberlerin nasıl yapıldığını çok merak ediyor. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına sorulmadan tamamen spekülasyonlara dayalı, duyumlara dayalı, belki de yönlendirme amaçlı bilemiyoruz, bu tür haberler yapılınca biz gerçekten üzülüyoruz. Bu haberlerin doğru olmadığı ortaya çıkanca gazeteci arkadaşlar herhalde mahcup oluyorlardır. Sayın cumhurbaşkanımızın, Meclis Başkanı seçilmeden önce hükümet kurma görevi vermek gibi niyeti olmadığını kendisi de bizzat açıkladı. Şuanda zaten bir Meclis başkanlığı süreci devam ediyor. Bugün ve yarın bu süreç devam edecek. Ondan sonra Divan başkanlığı kurulacak ve bu önümüzdeki süreç içinde uygun bir günde cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini Mecliste en fazla sandalye sayısı olan parti genel başkanına, bir milletvekili olarak geçiyor biliyorsunuz resmi kayıtlarda bu görevi verecek. Kendisinin de ifade ettiği gibi burada Anayasanın çizdiği çerçevede bütün süreçler takip edilecek ve ondan sonra top siyasi partilerin sahasında olacak. İlerleyen günlerde o koalisyon görüşmelerinin nasıl olduğunu hep beraber göreceğiz ama burada Cumhurbaşkanı olarak cumhurbaşkanımızın görevi, hükümeti kurma yetkisini verdikten sonra süreci izlemesi ve gerek anayasanın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde bu 45 günlük süreci yönetmesi olacak” diye konuştu.

Aynı gazetecinin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurma görevini Başkanlık Divanı kurulduktan sonramı verecek?” diye sorması üzerine de Kalın, “Onu birkaç gün içerisinde görürüz” diye yanıt verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.