‘Cumhuriyet yeniden dirilişin sembolüdür’

‘Cumhuriyet yeniden dirilişin sembolüdür’
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Güven yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk Milleti, tarih boyunca hürriyetine düşkün olarak yaşamış ve Kurtuluş Savaşını da bu azimle kazanmış bir millettir. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. 93 inci yılını kutladığımız Cumhuriyet, aziz Türk Milleti’nin her türlü imkânsızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir.

Özellikle 15 Temmuz’da FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ve milletimizin tıpkı kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi destansı karşı koyması ile bastırılan darbe girişiminin ardından millet olma şuuru, Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlaşılmıştır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır. Bütün millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha refah bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımıza, 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan vatandaşlarımıza tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile bu topraklar için gözünü kırpmadan canını seve seve veren aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyor, Devlet ve millet olarak yarınlarımıza güvenle bakabildiğimiz bir ortamda Cumhuriyetimizin 93 inci yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, Afşinli hemşerilerimizin ve tüm Türkiye’nin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum “dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.