Cumhuriyetin 100. Yılında Hedef 350 Bin Otopark

Cumhuriyetin 100. Yılında Hedef 350 Bin Otopark
Bayrampaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 3 katlı, 300 araç kapasiteli otoparkın açılışına katılan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “2023 hedefimiz; 350 bin otoparkla İstanbul’a hedef koyduk...

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 3 katlı, 300 araç kapasiteli otoparkın açılışına katılan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “2023 hedefimiz; 350 bin otoparkla İstanbul’a hedef koyduk. O hedefe de adım adım yürüyoruz” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi, ilçede otopark sorununu çözmek amacıyla Muratpaşa Mahallesi’nde üzerinde yeşil alan ve sosyal donatı merkezi olan, yerin altında ise 3 katlı ve 300 araç kapasiteli kapalı otoparkın açılışını gerçekleştirdi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ilçede otopark sayısını arttıracaklarını ifade ederek, “Günde 700 araç İstanbul’da trafiğe çıkıyor. Bu araçlara bir yer lazım. Yeni araba alıyorsunuz, sokağa bırakıyorsunuz ve gece ne olacağı belli değil. Kar yağar, yağmur yağar, felaket olur, trafik kazası olur ama o sizin kıt kanaat biriktirdiğiniz birikimleriniz heba olur. Dolayısıyla biz dedik ki en yoğun trafiği olan bu bölgede de parkımızın altına 300 araçlık bir otopark yapalım, otoparkın üzerini de yine ayni şekilde modern bir park haline getirelim ve halkımıza armağan edelim dedik bunu yaptık” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE BİR MODEL HAZIRLIYORUZ”

Açılışa katılan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ise yaptığı konuşmada, 39 ilçede otopark sorununa yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, “İstanbul’un otopark master planını tamamlamak üzereyiz. 6 adet pilot bölge seçilen ilçemiz var. Bunların başında da Bayrampaşa geliyor. İnşallah burada çok güzel şeyler yapacağız. Otopark sadece İstanbul”un değil, Türkiye’nin mevzusu. Bunla ilgilide İSPARK olarak düşündük ne yapalım? Türkiye otopark isletmecileri birliğini kurduk, daha yeni. Kayseri’de bir çalıştay yaptık. Bu çalıştay neticesinde mevzuatları çok hızlı halledecek şekilde bütün Türkiye’ye bir model hazırlıyoruz. Sadece İstanbul’da değil. Bu güzelliği birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

“2023 HEDEFİ 350 BİN OTOPARK”

İstanbul’da her geçen gün artan araç sayısına da dikkat çeken İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Günlük İstanbul trafiğine 500 ila 800 arasında araç trafiğe giriyor. Bunun sonu yok. Ne yapalım dedik? 39 belediyemizle istişare ettik, şuanda İSPARK olarak 39 ilçemizde otopark mastır planını yapıyoruz. 100 bin otopark yapacağız. 2023 hedefimiz 350 bin otoparkla İstanbul’a hedef koyduk. O hedefe de adım adım yürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yerin altında yapımı tamamlanan 3 katlı ve 300 araçlık kapasiteye sahip otoparkın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.