Cüneyt Çakır'ın Hastalığı 'Akciğeri Sönmesi'

Cüneyt Çakırın Hastalığı Akciğeri Sönmesi
Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanan Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçının ikinci yarısına çıkamayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın hastalığının 'akciğer sönmesi' olarak tabir edilen 'Pnömotoraks' olduğu öğrenildi.

- Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanan Gençlerbirliği - Kardemir Karabükspor maçının ikinci yarısına çıkamayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın hastalığının 'akciğer sönmesi' olarak tabir edilen 'Pnömotoraks' olduğu öğrenildi.

Hastane kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Ankara Güven Hastanesi'nde ameliyat olan FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır'ın akciğer sönmesi olarak bilinen 'pnömotoraks' hastası olduğu belirtildi. Dolayısıyla Cüneyt Çakır'ın belirli bir süre ağır eforlardan kaçınması tedavi basamağının ilk aşaması. Uzmanlara göre Çakır'ın 'ilk devreyi kapattığı' ikinci devre düdük çalmaya devam edebileceği belirtiliyor.

PNÖMOTORAKS NEDİR

Akciğer zarının yırtılması ve akciğerin hava kaçırması durumunun tıptaki karşılığı olan 'Pnömotoraks'ın tüp ile tedavisi mümkün. Genellikle zayıf, uzun boylu gençlerde görülebilen bir hastalık. Ağır darbe alımı ya da sigara kullanımı sonucu ortaya çıkabiliyor. Genelde iki kez ortaya çıkması ameliyatı kaçınılmaz kılıyor.

Pnömotoraks geçirenlerde, özellikle de altta yatan akciğer hastalığı olanlarda, olayın tekrar etme riski bulunuyor. Bu kişilerin ağır efor ve spordan, sigaradan kaçınması gerekiyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.