D-100’deki Geçitler Tehlike Saçıyor

D-100’deki Geçitler Tehlike Saçıyor
D-100 karayolu Düzce kesiminde Kaynaşlı, Doğanlı ile Üçköprü mevkilerinde bulunan, ancak yanlarına konulan tabelalar dışında hiçbir uyarı olmadığı için uzaktan fark edilemeyen yaya geçitleri tehlike saçıyor. Ayrıca geçitlerin bakımsız halleri nedeniyle ki

- D-100 karayolu Düzce kesiminde Kaynaşlı, Doğanlı ile Üçköprü mevkilerinde bulunan, ancak yanlarına konulan tabelalar dışında hiçbir uyarı olmadığı için uzaktan fark edilemeyen yaya geçitleri tehlike saçıyor. Ayrıca geçitlerin bakımsız halleri nedeniyle kimi yerlerde geçit çizgileri bile silinmiş durumda.

Uzun yıllardır karayolu üzerinde bulunan yaya geçitlerinin bakımsız ve fark edilmekten uzak halleri geçitleri kullanan yayalar için büyük tehlike oluşturuyor. Düz boya ile boyanan geçitler, ne sürücüler tarafından ne de bölgeye yabancı yayalar tarafından fark edilemiyor.

Yoğun araç trafiğine sahip olan D-100 karayolu Düzce kesimi, sürücülerin zaman zaman hız limitini aştığı bir yol olarak da biliniyor. Bu yol üzerinde özellikle Kaynaşlı, Doğanlı, Üçköprü’de bulunan yaya geçitleri, yanı başlarına konulan tabelalardan başka ne bir ışık, ne de ikaz levhaları var. Uzaktan sürücülerin fark etmesinin de imkansız olduğu geçitler, bu halleriyle tehlike saçmaya devam ediyor. Çevrede bulunan ve her gün geçitleri kullanmak zorunda olan vatandaşlar; kullanılan boyaların yanına gelindiğinde bile zor fark edildiği D-100 karayolu üzeri yaya geçitlerinin fosforlu boyalarla fark edilir hale getirilmesi, sürücülerin hızlarını yavaşlatabilmek için uzaktan fark edilecek ışıklı uyarılar konulması istiyor.

Diğer taraftan yol üzerindeki birçok yaya geçidinin hali de içler acısı. Bir şeritlerinin düzgün olduğu geçitlerin diğer şerit tarafında kalan bölümleri yol bakımları nedeniyle de yaya geçitlerinin üzerine dolgu malzemesi dökülmesi nedeniyle geçitler kaybolmuş durumda. Vatandaşlar can güvenlikleri acısından geçitlerin onarılması ve güvenli geçiş olanaklarının sağlanmasını istiyorlar.

D-100’DEKİ GEÇİTLER TEHLİKE SAÇIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.