Dağ Bölgesine Termal Tesis

Dağ Bölgesine Termal Tesis
Bütünşehir Yasası’yla birlikte ilçelerdeki yatırımlarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan’ın Düğüncüler Köyü’nden çıkan termal suları değerlendirmek için düğmeye bastı.Bölgeye sağlık ve...

Bütünşehir Yasası’yla birlikte ilçelerdeki yatırımlarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan’ın Düğüncüler Köyü’nden çıkan termal suları değerlendirmek için düğmeye bastı.

Bölgeye sağlık ve tatil amaçlı fonksiyonel bir tesis yapacaklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, en büyük hedeflerinin ise, dağ bölgesini kalkındırarak, göç vermesinin önüne geçmektir olduğunu açıkladı. Doğayla uyumlu ahşap yapılar yapmayı planladıklarını belirten Başkan Altepe, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte Düğüncüler Köyü’ndeki termal alanda incelemelerde bulundu. İlçelerin zenginliğini ortaya çıkarmak, kırsal kesimin gelişmesi, kalkınması ve göç vermemesi için özellikle dağ bölgelerindeki yatırımlara yoğunlaştıklarını belirten Başkan Altepe, Düğüncüler Köyü’nün de bu çerçevede turizm ölçekli güzel bir termal tesise kavuşacağını söyledi.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesiyle komşu olan, il sınırında yer alan Düğüncüler’in termal sular açısından zengin olduğunu ve bölgenin dört bir yanına şifalı sular dağıttığını belirten Başkan Altepe, Bütünşehir Yasası kapsamında bu imkanları da değerlendirerek artı değere çevirmek istediklerini ifade etti. Bölgeye başta Büyükorhan olmak üzere dağ yöresine değer katacak, turizmi canlandıracak bir turizm ve sağlık tesisi kurmak istediklerini kaydeden Başkan Altepe, “Doğayla uyumlu ahşap yapıları, sosyal donatı alanları ve ekstra düzenlemelerle nefes alınacak mekanlar planlıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında, orman ve su kaynaklarıyla iç içe, insanların kalmak isteyeceği, huzur bulacağı ve aynı zamanda tedavi göreceği önemli bir merkez ortaya çıkacak. Şu anda startı verdik. İnşallah en kısa zamanda sonuçlandırmış olacağız” diye konuştu.

Başkan Altepe, bugüne kadar ayrım yapmadıklarını, hizmet talebi gelen tüm bölgelere imkanlar ölçüsünde ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Belediyecilik hizmetlerinde Bursa’nın örnek gösterildiğini ve ulaşımdan spora, tarihi mirastan çevre yatırımlarına kadar her alanda örnek projeleri hizmete aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, kırsal kalkınmada da örnek olmak istediklerini kaydetti. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde insanların şehir merkezlerinde çalıştığını ancak kırsal bölgelerde yaşadığını vurgulayan Başkan Altepe, “Hedefimiz, kırsal kalkınma yatırımlarıyla merkeze olan göçü tersine çevirmek. İstiyoruz ki kırsalda yaşayan halkımız göç etmeye ihtiyaç duymasın. Gerek ekonomik gerekse sosyal ihtiyaçlarını bulunduğu bölgede karşılansın. Böylelikle göç etmek zorunda kalmasın. Bunu gerçekleştirmek için termal tesis, süt tesisi gibi projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. İnanıyorum ki Bursa’mız tersine göç hamlesiyle de Türkiye’ye örnek olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.