Dağ Koşusunda Şampiyonluk Büyükşehirli Bahar’ın

Dağ Koşusunda Şampiyonluk Büyükşehirli Bahar’ın
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Sporcusu Bahar Atalay, Bulgaristan´ın Smolen şehrinde yapılan WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupası´nda 3600 metre yıldız kızlar kategorisinde 18dk.50sn.lik derece...

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Sporcusu Bahar Atalay, Bulgaristan´ın Smolen şehrinde yapılan WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupası´nda 3600 metre yıldız kızlar kategorisinde 18dk.50sn.lik derece ile Türk Milli Takımı forması ile dünya şampiyonu oldu.

Her fırsatta spora olan yatırımları ile gençlere spor yapma imkanını artıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarının meyvelerini yeni şampiyonlar çıkararak alıyor. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Sporcusu Bahar Atalay, Bulgaristan´ın Smolen şehrinde yapılan WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupası´nda 14 ülkeden 60 sporcunun katıldığı 3600 metre yıldız kızlar kategorisinde 18dk.50sn.lik derece yaparak Türk Milli Takımı forması ile dünya şampiyonu oldu. Bahar´ın birinci olarak çıktığı kürsüde ikinci ve üçüncülük de yine Türk milli sporcularının oldu.

Yarışmada Gülsün Tunç 19.27 ile ikinci, Gülcan Palavan 19.34 derece ile üçüncü olurken Özlem Özdemir 5., Elif Aslan 12. ve Eylem Gür de 22. oldu.

Yıldız Kız Milli Takımı toplam 6 puanla Dünya Kupasında şampiyon olurken, Çek takımı 31 puanla ikinci, Romanya 43 puanla üçüncü oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.