Dağdan Akan Kum Şifa Dağıtıyor

Dağdan Akan Kum Şifa Dağıtıyor
Oltu’nun Halitpaşa Mahallesi Pulluklar Mevkiinde dağdan akan kumlar şifa dağıtıyor.Rüzgarın etkisiyle dağdan aşağıya akan kumları değerlendiren Oltulular, yıl da 3-4 kez bu kuma girmenin kış hastalıkl...

Oltu’nun Halitpaşa Mahallesi Pulluklar Mevkiinde dağdan akan kumlar şifa dağıtıyor.

Rüzgarın etkisiyle dağdan aşağıya akan kumları değerlendiren Oltulular, yıl da 3-4 kez bu kuma girmenin kış hastalıklarından koruduğunu öne sürüyorlar.

Bu kumun sağlık için çok önemli olduğunu belirten tıp doktoru İbrahim Ekinci, 4-5 yıldır aralıksız olarak temmuz ve ağustos aylarında kum banyosu yaptığını dile getirdi. Ekinci, “Temmuz ve ağustos aylarında güneşin etkisini kaybettiği saatlerde birkaç saat bu kum banyosunu birkaç gün yapıyorum. Geçmişten süregelen bir tedavi yöntemidir. Birçok faydası olan bu kum banyosunu herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Bu kum banyosunun vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini aktaran Dr. Ekinci, “Bu kum kemik iliğini ısıtarak aktive ediyor. Yıl boyunca grip ve nezle nedir bilmem. İç direncim artar, eklem kireçlenmelerine iyi gelir. Aktif iltihaplı romatizma haricindeki diğer romatizma tiplerine de çok iyi gelir. Sağlık açısından hastalarıma da öneriyorum kendimde uyguluyorum” şeklinde konuştu.

Kum banyosu yapan Oltulu vatandaşlardan Fehmi Altuğ, yıl da bir kez kum banyosu yaptığını dile getirerek “Kum banyosu sayesinde yıl içerisinde grip ve nezle olmuyorum. Romatizmalara da oldukça iyi geliyor. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Özbekistanlı Kuzu Atacanov ise her yaz geldiği Oltu’daki doğal kumdan birçok insanın haberdar olmadığını belirterek doğa harikası bu kumu Oltuluların sağlık açısından kullanmaları gerektiğini söyledi.

Özbekistan’da kum banyosunun oldukça yaygın olduğunu aktaran Atacanov, “Özbekistan’da hastalıkların tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılan yöntemlerden birisi de kum banyosudur. Kum banyosu romatizmal hastalıklar başta olmak üzere öksürük, nezle ve grip hastalıklarına karşı vücuda direnç kazandırır. Burada oldukça güzel bir kum var. Bu kumdan yeterince yararlanılmalıdır” diye konuştu.

ŞİFALI KUM

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.