Daha Güneşli Günlere

Daha Güneşli Günlere
Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mahir Ünal’ın, 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması bizleri oldukça memnun etmiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mahir Ünal’ın, 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması bizleri oldukça memnun etmiştir. 1 Kasım sonrası siyasi belirsizliğin son bulması ve ardından kabinenin açıklanması ile ülkemizin yeniden yükselişe geçeceğinden hiç kuşku duymuyoruz. İş dünyası olarak; yeni dönemin, vizyon dönemi olacağını ve beraberinde beklenen reformların gerçekleşeceğini, ekonomik-sosyal kalkınmanın sağlanacağını ve milli birlik ve beraberlik yeniden inşa edileceğini ümit ediyoruz. Önümüzdeki 4 yılda, ülkemizin 2023 hedeflerine daha da yaklaşması için ülkemizde yediden yetmişe her ferde görev düşmektedir. Bu görevin adı ise çok çalışmak ve yüksek ahlaktır.

Bu bilinçle, Sayın Mahir Ünal’ın yeni görevinde tüm ülkemize oldukça önemli hizmetler sağlayacağından eminiz. Kültürel kodlarını pekiştiren; dün, bugün ve yarını ilmik ilmik dokuyan, dünyanın en önemli beş turizm destinasyonu içinde yer alan ve farklı turizm alanlarında da katma değer yaratan bir Türkiye hepimizin ortak hayalidir.

Tüm bunların yanında, Doğu Akdeniz’in saklı cenneti Kahramanmaraş bu yeni dönemi, potansiyelini gün ışığına çıkarma bakımından fırsata dönüştürmelidir. Kültür, inanç, doğa, termal ve gurme turizm alanlarında hem altyapı, hem de tesisleşme açısından eksiklerimiz ve önceki yıllardan süregelen ihmal ve yetersizlikler hepimizin malumudur. Bakanımızın şehrimizden çıkması elbette gurur vesilesidir; ancak turizm alanında kalkınma, bu alandaki tüm aktörlerin bir plan çerçevesinde müşterek çalışmasıyla gerçekleşebilir. İvedilikle şehrimizde turizm alanında “mukayesili üstünlük” sağlayacak faktörler tespit edilmeli ve bu alanlarda kamu/özel sektör yatırımları gerçekleştirilmelidir. İlavaten, şehir imajı ve lobisinin geliştirilmesi ile ilgili projeler hayata konulmalıdır. Tüm bunların yanında, turizm ile ulaşım projeleri senkronize olarak yürümelidir.

Bu vesile ile bir kez daha Sayın Bakanımızı kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Kahramanmaraşlı iş insanları her zaman olduğu gibi başarının yanındadır.

Ali ARPASATAN

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.