Daire Başkanından Sağlık Müdürlerine “Veri Tutarsızlığı” Uyarısı

Daire Başkanından Sağlık Müdürlerine “Veri Tutarsızlığı” Uyarısı
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Oğuz Cesur, “Çok acı bir tablo ama şu anda Türkiye’de ‘kaç tane ambulansımız var’ dediğimizde çok farklı rakamlar ortaya çıkıyor. Bundan sonra her il yönetimi kendi verilerine

- Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Oğuz Cesur, “Çok acı bir tablo ama şu anda Türkiye’de ‘kaç tane ambulansımız var’ dediğimizde çok farklı rakamlar ortaya çıkıyor. Bundan sonra her il yönetimi kendi verilerine hakim olacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Karadeniz Bölgesi’ndeki 16 il sağlık müdürü, müdür yardımcıları ve il ambulans komuta kontrol merkezi başhekimlerinin katılımı ile “Karadeniz Bölgesi Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri 2014 Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

Medikent Otel’de düzenlenen toplantıya Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Oğuz Cesur, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, Artvin, Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Düzce İl Sağlık Müdürleri, müdür yardımcıları, acil sağlık hizmetleri şube müdürü ve il ambulans komuta kontrol merkezi başhekimleri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, en büyük sorunlarının ‘veri tutarsızlığı’ olduğunun altını çizen Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Oğuz Cesur, “Bugüne kadar çözülemeyen en büyük sorun, verilerin tutarsızlığıdır ya da güncel ve doğru verilerin olmamasıdır. Göreve başladığımızdan beri birçok müdürlerimiz ile görüşüyoruz ve verilerimizi karşılaştırıyoruz. Çok acı bir tablo ama şu anda Türkiye’de ‘kaç tane ambulansımız var’ dediğimizde çok farklı rakamlar ortaya çıkıyor. Bundan sonra her il yönetimi kendi verilerine hakim olacak. Telefon açtığımız zaman sizin rakamlarınız ile bizim rakamlarımız bir türlü tutmuyor. Asayiş formlarında gönderdiğiniz rakamlarla, telefonda bize söylediğiniz rakamlar çok farklı. Bundan sonra herkes aynı dili konuşuyor olacak ve herkes o rakamları ezbere biliyor olacak” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal ise konuşmasında, “Bu toplantıda Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinin sunumunu değerlendirmek, verimliliği arttırmak, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti ve çözümlenmesini sağlamaktır. En önemlisi de Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatlarının arasındaki bağları kuvvetlendirmek için bir araya geldik. Bu toplantı ile acil afet birimlerinin afet ve olağan dışı durumlarda ve acil sağlık hizmetlerinin ülke genelinde sunulabilmesi için kesintisiz olarak, bir ekip anlayışı içinde yürütülmesi ve kısa zamanda ulaşılabilir olması hedeflenmektedir. Sağlık sektörünün en temel itici gücü toplumun sağlığa olan zorunlu ihtiyacıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karadeniz Bölgesi’ndeki 16 il sağlık müdürü sunumlarını gerçekleştirdi.

DAİRE BAŞKANINDAN SAĞLIK MÜDÜRLERİNE “VERİ TUTARSIZLIĞI” UYARISI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.