“Darbeciler sinek gibi yok oldu”

“Darbeciler sinek gibi yok oldu”
Kahramanmaraş'ta Alevi kanaat önderleriyle bir araya gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, "Darbe kalkışmasını medeniyetimize...

 Kahramanmaraş'ta Alevi kanaat önderleriyle bir araya gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, "Darbe kalkışmasını medeniyetimize mensup bütün insanlarla top yekun dur demiştir ve bu top yekun tepki karşısında topları da olsa, tüfekleri de olsa, helikopterleri de olsa, uçakları da olsa bu insanların mukabelesi karşısında sinek gibi yok olup gitmişlerdir" dedi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile vatandaşlar, il genelinde ikamet eden Alevi muhtarlar ve kanaat önderleriyle demokrasi şehitleri için Ulu Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazında bir araya geldi.

İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından demokrasi şehitleri için kılınan namazın ardından kent meydanında basın toplantısı düzenleyen Aleviler ve protokol mensupları darbeci teröristleri lanetledi.

Aleviler adına açıklama yapan Elif Ananın oğlu olarak tanınan Mehmet Ocak, "Bu darbeyi boyumuz, ırkımız, rengimizle değil sevgimizle, birlik ve beraberliğimizle yendik. Biz devletimizin yanındayız, darbeyi lanetliyoruz" dedi.

"Darbeciler sinek gibi yok olup gitmişlerdir"

Alevi kanaat önderlerinin açıklamalarının ardından söz alan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, "Değerlerimize saldıran uluslar arası emperyalizmin maşası olarak kullanılan ve birçok kurumunuza ağırlıklı olarak sızmış olan Fethullahçı terör örgütünün yakın bir zamanda milletimize, değerlerine, insanlarımıza saldırmasını hep beraber telin ediyoruz. Bu uğurda hiç gözünü kırpmadan canını veren evlatlarımızı manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz. Allah bu millete bu tür sıkıntılara bir daha yaşatmasın. Bir şekilde manevi değerleri istismar ederek, önemli kurumlarımızın hepsini ele geçirmiş olsa bile, bu toplumunuzun yüzde 0,5'ne tekabül etmiyor. Bu millet, bu değerleri, bu maneviyatı geleceğin nesillere aktarılması için topyekun, dimdik, tek vücut olarak anlık olarak yarım saat içinde ayağa kalkmıştır. Bugün Alevi'siyle, Sünni'siyle, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, kısacası medeniyetimize mensup bütün insanlarla topyekun dur demiştir. Topları da olsa, tüfekleri de olsa, helikopterleri de olsa, uçakları da olsa bu insanların mukabelesi karşısında sinek gibi yok olup gitmişlerdir" dedi.

Vali Özkan, konuşmasının sonunda demokrasi nöbetinde istenmeyen olaylara karşı silah kullanımı ve yüksek klakson konusunda vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.

“Darbeciler sinek gibi yok oldu”

“Darbeciler sinek gibi yok oldu”

“Darbeciler sinek gibi yok oldu”

“Darbeciler sinek gibi yok oldu”

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.