"Darbelere karşı Türkiye’nin sigortası Erdoğan"

"Darbelere karşı Türkiye’nin sigortası Erdoğan"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, "Darbelere karşı Türkiye'nin sigortası Erdoğan" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, "Darbelere karşı Türkiye'nin sigortası Erdoğan" dedi.

DijtalBankasurans Türkiye Global&Global Zirvesi, Finansbank'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Zirvenin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, sektörün son yıllarda kaydettiği gelişmelere işaret ederek, bu konuda siyasetçilerin de her türlü desteği verdiğini söyledi. DijtalBankasurans Türkiye Global&Global Zirvesi'nin zamanlamasına dikkat çeken Aktay, Türkiye'de her şeyin sigortası olduğunu belirterek, "Darbelere karşı da bu ülkenin bir sigortası var, milletimiz 15 Temmuz gecesi bunu gördü. Darbelere karşı sigortamız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Aktay, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Üzerinden 15 Temmuz darbe teşebbüsü geçmiş, ondan önce sayısız terör saldırısına maruz kalmış bir ülkede, ülkenin finans sektörünün, bilişim ve sigorta sektörünün bir araya gelerek yatırımların ekonominin bu düzeyde toplantı düzenliyor olması bile Türkiye'nin gücünü gösteriyor."

"TÜRKİYE BÖLGEDE İDDİASI OLAN BİR ÜLKE"

Aktay, "Türkiye ekonomik olarak, potansiyel güç olarak iddialı bir ülke. Bu iddiasını dillendiren, seslendiren bir ülkedir. Bölgemizde yaşanan birçok canlı sıcak hadisenin ortasında 79 milyon nüfusuyla her bakımdan Uluslar arası alanda dikkate alınan bir ülkedir. Avrupa ülkelerinin pek çoğundan durumumuz çok daha iyi olmasına rağmen Avrupa Birliği'nin kaprisleri ile mağdur hale gelmiş olduğumuz da bir gerçek. Avrupa Birliği ortalamalarına göre genç bir nüfus avantajımız var. Buna rağmen nüfusumuzun genç kalması geleceğimiz açısından önemli bir sigortadır. Sigorta kavramını hayatın tamamına yaymalıyız. Hukuk sistemi içerisindeki bir takım belirsizlikler sigorta kavramını oluşturmaktadır" diye konuştu.

"15 TEMMUZ SABAHI KİMSE TAHMİN BİLE EDEMEZDİ"

Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç kimse tahmin edebilir miydi 2016 Temmuz ayında ülkemiz böylesine bir darbe ile karşı karşıya kalacak. Doğrusu söylemek gerekirse 15 Temmuz gündüz vakti biriyle konuşsanız sizlerle dalga geçerlerdi. Bu devirde darbe, dünya ile entegre olmuş bir ülkede darbe olmaz derdik. Neden olmaz, çünkü bir takım sigortalarımız var, dünyaya entegre olmuş sigorta ve finans sistemimiz var. Bunlar birer sigortadır. Türkiye toplumu gelişmiştir, böyle bir darbeyi kabul etmez, bu da bir sigortadır. Bunu bildikleri için darbeciler böyle bir girişimi göze alamazlar, bu da bir sigortadır. Ama gel gör ki bütün bu sigortaların hiçbirisi işe yaramadı. O darbeciler de dünyanın değiştiğinin farkında değilmiş. Ama o harekete giriştikten sonra karşılarına büyük bir güç çıktı, işte Türkiye'nin asıl sigortası demokrasiyi içine sindirmiş milletimiz, Türkiye'yi darbelere karşı koruyan en önemli sigortaymış. Türkiye darbelere karşı sigortalı bir toplumdur. Türkiye'nin ekonomisi de gördük ki kolay kolay sarsılmıyor."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.