"Darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik"

"Darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik"
Eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Prof.

Eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emrullah İşler, "Darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik" dedi.

Hatay'ın Payas İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Birlikte Milyonlarız" mitingine katılan Emrullah İşler, Türkiye'nin 15 Temmuz'da bütün dünyaya ders verdiğini söyledi. Bundan sonra Türk siyasi tarihinin 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak anılacağını kaydeden İşler, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi millet olarak, Türk milleti olarak, 79 milyon olarak iktidar partisiyle, muhalefet partileriyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle hepimiz bir destan yazdık. Bu destan demokrasi destanıdır, milli irade destanıdır. 15 Temmuz akşamını darbeciler ne olarak planladılar biliyor musunuz? Darbeler tarihine yeni bir tarih ilave etmek için planladılar. Ama milletimiz ne yaptı? Dediniz ki hayır. Biz 15 Temmuz'u yeni bir darbe tarihi olarak tarihe yazdırmayacağız o günü demokrasi bayramına çevireceğiz, milli irade bayramına çevireceğiz dediniz ve çok şükür 15 Temmuz'dan bugüne bütün dünyaya ders verdik. Bir darbenin hem de organize halinde ki bir darbenin uçaklarla, tanklarla, helikopterlerle, halka saldıran acımasız vahşi bir örgütün saldırısını bu millet püskürttü. 15 Temmuz'da bu millet bir destan yazdı. Bundan sonra Türk siyasi tarihi 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak anılacak. Bu ülke darbelerden çok çekti. Bizim büyüklerimizden hep şunu duyduk. Türk milleti 1960'larda sokağa çıkamadı, 28 Şubat'larda ancak sesine çıkartarak darbeye karşı durdu fakat o da kar etmedi. Ama 15 Temmuz'a geldiğimiz de gücümüzü, canımızı ortaya koyarak, göğsümüzü siper ederek darbeye meydan okuduk ve darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik."

Payas İlçesinde demokrasi nöbetinin tutulduğu Özkul Çolak Caddesi'nde gerçekleşen mitinge Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun İlçe Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik"

"Darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.