Datçalı Yüzücüler Kış Maratonuna Hazırlanıyorlar

Datçalı Yüzücüler Kış Maratonuna Hazırlanıyorlar
Datçalı yüzücüler, 3-4 Mart tarihleri arasında Fenerbahçeli efsanevi milli sporcu Lefter Küçükandonyadis'in anısına düzenlenecek olan 6.Datça Kış Açıkdeniz Yüzme Maratonu'na Kumluk Plajı'nda hazırlanıyor.

Datçalı yüzücüler, 3-4 Mart tarihleri arasında Fenerbahçeli efsanevi milli sporcu Lefter Küçükandonyadis'in anısına düzenlenecek olan 6.Datça Kış Açıkdeniz Yüzme Maratonu'na Kumluk Plajı'nda hazırlanıyor.

Türkiye'de sadece Datça'da yapılan 'Datça Kış Açıkdeniz Yüzme Maratonu'nun altıncısı 3-4 Mart tarihlerinde yapılacak. Geçen yıl, deniz hayatının yokolma tehlikesine dikkat çekmek amacıyla kulaç atan yüzücüler bu yıl ise Fenerbahçeli efsanevi milli sporcu Lefter Küçükandonyadis'in anısına kulaç atacaklar.

1,5 km kısa ve 5 km uzun olmak üzere iki parkurdan oluşan maratona Datça'dan 50'ye yakın yüzücü katılırken, Yunanistan'dan da şimdilik 8 yüzücünün katılacağı bildirildi.

Eylül ayında Datça ile en yakın Yunan adası Simi arasında yapılan Dostluk Yüzme Maratonu'nun ardından kışın da yüzmeye devam eden Datçalı yüzücüler, 3-4 Mart tarihlerinde yapılacak olan '6.Datça Kış Açıkdeniz Yüzme Maratonu'nun hazırlıklarına, hava ve deniz suyu sıcaklığının 15 derece olarak ölçüldüğü Çarşamba günü yaptıkları antrenmanla başladı.

Maratona katılacak olan Datçalı yüzücülerden Necati Sağır, Süleyman Çelik, Tayyar Toksöz, Emin Bolu, Serpil Bolu ve 13 yaşındaki Suat Çıplak Kumluk Plajı'ndan Dorya Otel'e kadar yaklaşık 500 metrelik kısa parkurda yüzerek, antrenman yaptılar.

Tecrübeli maraton yüzücü 64 yaşındaki Necati Sağır, Datça'nın Türkiye'de kış yüzme maratonunun yapıldığı ilk ve tek yer olduğunu hatırlatarak “Kış Yüzme Maratonu yapan Türkiye'de Datça'dan başka bir yer yok. Yaz maratonu yapan yerler var fakat kış maratonu Datça'dan başka hiçbir yerde yapılmıyor. Bu yıl etkinliğimizin altıncısını düzenliyoruz. Bu maratonu daha geniş katılımlarla hep tekrarlamak istiyoruz” dedi.

Bu yılki etkinliğin Fenerbahçeli efsanevi milli sporcu Lefter Küçükandonyadis'in anısına düzenlenecek olmasının maratona ayrı bir önem kattığını belirten Sağır, bir Trabzonspor taraftarı olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'de son zamanlarda yaşananlar Lefter'in önemini daha da ortaya çıkardı. Örnek alınacak bir sporcuydu. Bu yıl altıncısını düzenleyeceğimiz etkinliğimizde O'nu yad edeceğiz. Trabzonspor taraftarıyım ama Lefter'i bütün takımların taraftarı sever ve sayar. Lefter anısına yüzmek gerçekten çok güzel bir duygu olacak." diye konuştu.

Datça'dan maratona katılan yüzücülerin en yaşlılarından biri olan 64 yaşındaki Emin Bolu da "Uluslararası Kış Yüzme Maratonu'nun Türkiye'de sadece Datça'da yapılıyor olması bizim için onur verici bir olay. Yazın denize girmek kolaydır fakat kışın açık denizin büyük bir zorluğu var. Bu arada sağ olsun fok bademde bizi pek yalnız bırakmıyor. Bu bakımdan da yüzerken oldukça zor anlar yaşıyoruz. Sonuç olarak Simili kardeşlerimiz ile bir dostluk yüzüşü yapıyoruz. Bunun için bütün zorluklara katlanırız" dedi.

Bolu, bir Galatasaray taraftarı olarak, Türk futbol tarihinin duayeni kabul edilen Lefter Küçükandonyadis'in anısına yüzmekten büyük onur duyacağını da sözlerine ekledi.

DATÇALI YÜZÜCÜLER KIŞ MARATONUNA HAZIRLANIYORLAR

DATÇALI YÜZÜCÜLER KIŞ MARATONUNA HAZIRLANIYORLAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.