Dava Sonuçlandı

Dava Sonuçlandı
Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak ile birlikte toplam 16 sanığın, Durak ve oğluna ait televizyonda çalışıp maaşlarını belediye ile bağlı şirketlerden aldıkları iddiasıyla haklarında...

Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak ile birlikte toplam 16 sanığın, Durak ve oğluna ait televizyonda çalışıp maaşlarını belediye ile bağlı şirketlerden aldıkları iddiasıyla haklarında açılan dava sonuçlandı. Tüm sanıklar beraat etti.

28 Mart 2010’da görevden alınan Aytaç Durak ve oğluna ait Çukurova TV’de görev yapan bir kısım personelin, maaşlarını belediye şirketinden aldıkları ancak, burada görev yapmadan televizyonda çalıştıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapılmıştı.

Cumhuriyet Savcısı, yaptığı soruşturmanın ardından Aytaç Durak ile oğlu Gökhan Durak, Zihni Aldırmaz, Oktay Karakuş, Metin Kurgun, Necmettin Uçar, Ergün Aydın Özfırıncı, Can Ceylan, Fehmi Kuzucu, Sadettin Memili, Gökhan İnsel, Mehmet Akif Özdemir, Oğuz Topaçoğlu, Nurettin Çelmeoğlu, Mehmet Acarlar ile Funda Şevik hakkında 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Haklarında ’görevi kötüye kullanmak ve bu suça iştirak etmek’ suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar bugün karar duruşmasına çıktı.

Duruşmaya katılan sanık avukatları suçlamaları kabul etmezken mahkeme hakimi, sanıkların mahkumiyetlerini gerektirir suçun yasal unsurlarının gerçekleşmediği gerekçesiyle tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.