Davutoğlu çifti el ele İzmir turu yaptı

Davutoğlu çifti el ele İzmir turu yaptı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyet ve eşi Sare Davutoğlu ile el ele İzmir turu yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyet ve eşi Sare Davutoğlu ile el ele İzmir turu yaptı. Balkan zirvesinin ardından Başbakanlık Ofisi'nden çıkarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak toplantı ile ilgili mesajlar veren Davutoğlu, açılışından sonra ilk defa geldiği Başbakanlık Ofisi'ni uluslararası toplantıların yoğun olarak yapıldığı bir yer haline getireceklerini söyledi.

Davutoğlu şöyle konuştu: "İzmir'e uzun zamandır gelmek istiyorduk ilk defa gelme fırsatı bulduk. İçeride güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bütün Balkan ülkelerinden gelen soydaş milletvekillerimizi ağırladık. Çok dostane anların yaşandığı bir yemek oldu. İnşallah bunu her yıl gerçekleştireceğiz. Tabi içeride bol bol Balkanların yanında Türkiye ve İzmir'den bahsettik. İzmir'in Balkan mübadelesi sırasındaki rolü ve Girit'ten Tuna'ya kadar Balkan coğrafyasından kardeşlerimizi misafir ettik. İzmir'i bundan sonra bu tür uluslararası toplantıların yoğun olarak yapıldığı bir yer haline getirmek istiyoruz. Bazı yabancı misafirleri burada ağırlamayı planlıyoruz. Başbakanları, heyetleri inşallah milletimiz 1 Kasım'dan sonra da yetki verirse İzmir'e Başbakanlık ofisi anlamında en etkin şekilde kullanacağız. Açılıştan hemen sonra yoğun koalisyon görüşmeleri hükümet faaliyetleri dolayısıyla Ankara'dan ayrılamamıştık. İlk fırsatı kolluyorduk. Hem Manisa'da mitingimizi yaptık hem de bu vesileyle buraya geldik. Ayrıca açılıştan sonra da burada yapılması gereken alt yapı işleri vardı. Onlar da bu süreçte tamamlandı. İzmir'e verdiğimiz sözü tutacağız. İnşallah en az ayda bir kere devlet işlerini burada yürüteceğiz. Bu organizasyonu önümüzdeki yıl 8 Ekim'de yineleyelim dedik. Bir arkadaşımız "9 Eylül hem İzmir'in kurtuluşu kutlamasını da yaparız" dedi. İnşallah gerçekleşir."

VATANDAŞA SÜRPRİZ TELEFON

Davutoğlu açıklamanın ardından eşi Sare Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, milletvekili adayları ve beraberindeki heyetle İzmir turu attı. Eşi Sare Davutoğlu ile el ele yürüyen Davutoğlu, İlk olarak kentin simgesi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu esnada taşeron işçi Mehmet Halim Barış, Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'na ulaşmak istedi. Koruma engeline takılan Barış'ı yanına çağırdı. Davutoğlu'na sevgisini ileten ve taşeron işçilerin sıkıntılarından yakınan Mehmet Halim Barış isimli vatandaşa, Başkakan Davutoğlu da taşeron işçi sorunu ile ilgileneceklerini söyledi. Ardından Başbakan Mehmet Halim Bahadır'a ilgi göstererek çocuklarını telefonla aradı. Çocuklarının cevap vermemesi üzerine eşi Emine Barış'ı arayan Davutoğlu, eşinin halini hatırını sordu. Telefonda Başbakan ile konuştuğuna inanamayan Emine Barış da "Gerçekten siz misiniz" diye şaşkınlığını gizleyemedi.

AKŞAM SİMİDİ YEDİ

Başbakan daha sonra eşi Sare Davutoğlu ile birlikte akşam simidi yedi. Ardından kendisini takip eden basın mensuplarına da simit ikram etti. Davutoğlu simit satın alarak tek tek basın mensuplarına kendi eliyle verdi. Davutoğlu'nun simitçiye 200 TL ücret ödediği dikkatlerden kaçmadı.

Başbakan'ı İzmir'i turlarken gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemezken, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Davutoğlu bu turun ardından aracıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geçerek Ankara'ya hareket etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.