Davutoğlu: “Gerektiğinde Tüm F-4’ler Eğitim Dışına Alınabilir”

Davutoğlu: “Gerektiğinde Tüm F-4’ler Eğitim Dışına Alınabilir”
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’da düşen F-4’ler hakkında yaptığı açıklamada, “Gerektiğinde tüm F-4’ler eğitim dışına alınabilir” dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York’ta BM Genel Sekreteri Ban-Ki M...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’da düşen F-4’ler hakkında yaptığı açıklamada, “Gerektiğinde tüm F-4’ler eğitim dışına alınabilir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York’ta BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ile görüşmesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Konya’da sabah saatlerinde eğitim uçuşundayken düşen F-4’ler hakkında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Bugün sabah Genel Kurmay Başkanımızla bu elim olaydan sonra görüştük. Bir kez daha buradan pilotlarımıza rahmet diliyorum, ailelerine ve TSK’ya taziyelerimi iletiyorum. Olayın oluşuyla ilgili Genel Kurmay Başkanımız detaylı bir bilgi sundu. F4’lerle ilgili önümüzdeki dönemde de tekrar bu konuyu ele alacağız ve artık Türkiye’nin bu anlamda çok daha sofistike uçaklarla bu eğitimi yapma imkanı var. Eğer F-4’lerden kaynaklanan ki bana verilen ilk bilgide doğrudan uçaktan kaynaklanan bir problemden daha çok eğitim kendisinin doğasında olan, zorluktan kaynaklanan bazı faktörlerin etkili olabileceğini gündeme getirmişti ama bunu nihayet bütün tetkikler yapıldıktan sonra bu konu açıklığa kavuşacak. Çünkü bu eğitimler bazen doğrudan savaş tatbikatları olduğu için zor bazı manevraları da içerebiliyor. Bunların sebeplerini inceleyeceğiz, gerektiğinde F-4’ler tümüyle bu eğitim faaliyetlerinin dışında tutulabilir. Ama Türkiye’ye döner dönmez bu konuda Genel Kurmay Başkanımızdan tekrar detaylı bir brifing alıp gerekli adımları atarız.”

“MUSUL’A YAPILACAK YARDIMLAR LOJİSTİK NİTELİKTE”

Kendisine yöneltilen soru üzerine Musul’a yapılacak yardımların niteliğinden de bahseden Başbakan Davutoğlu, “Savunma Bakanımızın ziyareti dün meydana gelen Musul operasyonu ile sınırlı değildi. Savunma Bakanımızın ziyaretine kararı, Sayın Haydar Abadi’nin Ankara ziyaretinde vermiştik. Zamanlaması da ona göre yapılmıştı. O zaman Irak Savunma Bakanı Ubeydi’nin talep ettiği bazı ekipmanlar çerçevesinde ki bunların çoğu lojistik niteliktedir, silah boyutundan daha çok donanım özellikleri taşıyan katkılardır. Milli Savunma Bakanı’nın ziyareti bağlamında bu yardımlar Irak yetkililerine iletildi” dedi.

Davutoğlu, Türkiye’nin Irak’ın istikrarına her zaman önem verdiğini, Iraklıların da gayet yakından bildiklerini dile getirerek, "Dolayısıyla Musul’un ve Irak’ın istikrarı için atılması gereken adımlar konusunda bütün taraflarla yakın temas halindeyiz. Biraz önce de onları zikrettim. Önümüzdeki dönemde ümit ederiz ki Irak’ta özellikle siyasal katılım anlamında bütün Iraklı tarafların birlikte oluşturdukları güçlü bir siyasi irade ile Irak’ta teröre karşı mücadele birlikte yürütülür. Türkiye olarak Irak ve Suriye halkıyla olan dayanışmamız çerçevesinde gerekli desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ettim” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.