Davutoğlu Rumları Uyardı

Davutoğlu Rumları Uyardı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da katıldığı Atlantik Konseyi Özel Oturumunda Kıbrıs Rum Kesimini uyardı: “Enerjiyi kimse silah olarak kullanmasın.”Başbakan Ahmet Davutoğl...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da katıldığı Atlantik Konseyi Özel Oturumunda Kıbrıs Rum Kesimini uyardı: “Enerjiyi kimse silah olarak kullanmasın.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile birlikte Atlantik Konseyi Özel Oturumunda katılımcılara hitap etti. Kürsüye ilk çıkan Amerikalı konuğun gündeminde, enerji konusu vardı. Rusya’nın enerjiyi silah olarak kullandığını kaydeden Biden, “Avrupa ülkeleri arasında bağlantı sağlamamız lazım. Yenilebilir enerjiye geçilmeli” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı, Türkiye’nin enerji potansiyelini kullanabilmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da ekledi.

DAVUTOĞLU’NDAN RUM KESİMİNE UYARI

Daha sonra konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Kıbrıs Rum Kesimine uyarılarda bulunarak, "Kıbrıs’ta eğer herkes, bölgedeki enerji kaynaklarının adanın tamamına ait olduğunda mutabık kalırsa herkes kazanır. Enerjiyi kimse silah olarak kullanmasın. Kıbrıs müzakerelerine en büyük darbeyi bu vurur" diye konuştu.

“Çevre söz konusu olduğunda ulusal politikalarımızı bir tarafa bırakarak insanlığın içişleri bakanı olarak konuşmalıyız. Hepimiz geleceğin, insanlığın içişleri bakanlığını yapıyoruz” diyen Başbakan, “Enerji çatışma aracı olarak kullanılırsa bunun kazananı olmaz. Biz ne halkına zulmeden rejimler istiyoruz, ne de bu boşluktan yararlanan terör örgütleri” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.