Dayı Karacabey Anıldı

Dayı Karacabey Anıldı
Bursa’nın Karacabey ilçesinde Dayı Karacabey anıldı.Karacabey Belediyesi Dayı Karacabey için mevlid-i şerif okuturken, aynı gün öğleden sonra ise yazar “Tarihte Karacabey” konulu konferans verildi. Me...

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Dayı Karacabey anıldı.

Karacabey Belediyesi Dayı Karacabey için mevlid-i şerif okuturken, aynı gün öğleden sonra ise yazar “Tarihte Karacabey” konulu konferans verildi. Mevlit ve konferansa vatandaşlar ilgi gösterdi. İlk olarak İmaret Camii’nde okunun mevlidin ardından belediye tarafından cami bahçesinde aşure dağıtıldı. Araştırmacı-yazar Şaban Yalazı, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde “Tarihte Karacabey” konulu konferans verdi. Yalazı, Karacabey’in geçmişiyle ilgili önemli bilgileri paylaşırken, Dayı Karacabey’in tarihi bir şahsiyet olduğuna dikkat çekti.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Yalazı’ya Karacabey’in mazisine ışık tutan çalışmalarından dolayı seramik takdim etti.

KARACABEY BELEDİYESİ DAYI KARACABEY İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTURKEN, AYNI GÜN ÖĞLEDEN SONRA İSE YAZAR “TARİHTE KARACABEY” KONULU KONFERANS VERİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.