Dbp İl Başkanı Doğru'dan "Bahçeli" Değerlendirmesi

Dbp İl Başkanı Doğrudan Bahçeli Değerlendirmesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli'yi ziyareti nedeniyle başlayan protesto gösterileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Ergin Doğru’nun yaptığı açıklamanın ardından sona erdi.

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli'yi ziyareti nedeniyle başlayan protesto gösterileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Ergin Doğru’nun yaptığı açıklamanın ardından sona erdi.

Bahçeli’nin gelişi nedeniyle Atatürk Mahallesi’nde başlayan protesto gösterileri sonlanırken, grup yürüyerek kent merkezine geldi. Merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bekleyişlerini sürdüren grup, DBP İl Başkanı Ergin Doğru’nun yaptığı açıklamanın ardından dağıldı.

“Dersim Aslanlar Yurdudur Tilkiler Giremez Dersim Halkı” yazan pankartın açıldığı açıklamada konuşan DBP İl Başkanı Ergin Doğru, "Dersim’in gençleri bir kez daha Dersim’e sahip çıkmıştır. Gençler, bugün Dersim’den Bahçeli’ye şu cevabı vermiştir. Evet, Seyit Rıza gibi direnişçiyiz. Toprağa kefensiz düşenlerimiz gibi teröristiz; terörist olmaya da devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte Bahçeli ya aklını başına alacak ya da bugün olduğu gibi Dersim her gün ona haddini bildirecek" dedi.

Bahçelinin konvoyunun dönüş yolunda kaza yapmasına da değinen İl Başkanı Ergin Doğru, "Bu toprakların kutsallığı dönüş yolunda yaptığı kazadan da gözüktü. Bu toprakların kutsallarına saldırırsan Düzgün Baba çarpar adamı" diye konuştu.

Protesto gösterilerine son verme çağrısında bulunan Doğru, "Dosta düşmana Dersimlinin Dersim’in ne olduğunu gösterdiniz. Halkın da taleplerini dikkate alalım ve bu direnişi en güzel noktada bırakalım. Bir kez daha Dersim kazandı bir kez daha sizler kazandınız. Kuyruğunu arkasına alıp kaçanlar Dersim’i bir kez daha iyi tanıdı" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

DBP İL BAŞKANI DOĞRU'DAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.