Deaş'ın İnfaz Görüntüleri Sonrası Japon Gazeteciler Şanlıurfa’dan Ayrıldı

Deaşın İnfaz Görüntüleri Sonrası Japon Gazeteciler Şanlıurfa’dan Ayrıldı
DEAŞ'ın elinde rehin tuttuğu Japon gazeteci Kenji Goto'nun infaz görüntülerini yayınlaması üzerine takas sürecini takip etmek için Şanlıurfa'ya kamp kuran Japon gazeteciler bölgeyi terk etmeye başladı.

- DEAŞ'ın elinde rehin tuttuğu Japon gazeteci Kenji Goto'nun infaz görüntülerini yayınlaması üzerine takas sürecini takip etmek için Şanlıurfa'ya kamp kuran Japon gazeteciler bölgeyi terk etmeye başladı.

DEAŞ daha önce Japon gazeteci Haruna Yukava’yı infaz etmiş, akşam da ellerindeki Japon rehine Kenji Goto’nun boğazının kesilerek infaz edildiği görüntüleri yayınlamıştı. Videonun internet sitelerinde yayınlanması üzerine haberi son dakika olarak veren Japon kanalları, Şanlıurfa’daki muhabirlerinden canlı bağlantı yaparak olayla ilgili bilgileri izleyicilerine duyurdu. Japon televizyon muhabirleri ve gazeteciler, kaldıkları otelin lobisini adeta haber merkezine çevirerek, gelişmeleri Tokyo’daki merkezlerine aktardı. Japon muhabirler, John isimli yüzü maskeli DEAŞ infazcısının Kenji Goto’nun infazı öncesinde elindeki bıçağı sallayarak Japon Başbakanı Şinzo Abe’ye hitaben yaptığı konuşmada, “Abe, bu kazanılamaz savaşta yer alma konusunda aldığın pervasızca karar yüzünden bu bıçak sadece Kenji’yi kesmeyecek, senin halkından bulduklarımızı da katledeceğiz. Japonya için kabus başlasın” ifadelerine dikkat çekti. DEAŞ’ın tehdidinin ardından bazı Japon gazeteciler Şanlıurfa’dan ayrılmaya başladı. Güvenlik gerekçesi ile Japonlar’ın büyük bölümü kaldıkları otelleri boşaltarak kentten ayrıldı. Bölgeden ayrılan Japon gazetecilerin bir süreliğine güvenli gördükleri Gaziantep’ten yayın yapacakları öğrenildi.

Japon hükümetinin çağrısı üzerine dünden itibaren Akçakale Sınır Kapısı’na gitmeyen Japon gazeteciler, güvenlik gerekçesiyle yayınlarını Şanlıurfa merkezden yapıyordu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.