Dedaş Personeli İş Güvenliği Konusunda Uzmanlaştı

Dedaş Personeli İş Güvenliği Konusunda Uzmanlaştı
Bölgede 5 binin üzerindeki çalışanı ile en büyük özel kuruluş olan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından istihdam, iş sağlığı, iş güvenliği ve eğitimi konularıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Dicle Elektrik İnsan Kaynakları Koordinatörü

- Bölgede 5 binin üzerindeki çalışanı ile en büyük özel kuruluş olan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından istihdam, iş sağlığı, iş güvenliği ve eğitimi konularıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Dicle Elektrik İnsan Kaynakları Koordinatörü Can Demir, bünyelerinde çalışacak kişilerin iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda deneyimli olması şartının arandığını söyledi.

DEDAŞ, bünyesinde çalışan personellerin eğitim, iş güvenliği gibi alanlar ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan DEDAŞ İnsan Kaynakları Koordinatörü Can Demir, kurumun özelleştirildiğinden bu yana çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. Devletten devraldıkları kuruluşun, iş, perakende ve dağıtım şirketi anlamında organizasyonunu tamamladıklarını ifade eden Demir, "Yoğun bir iş alım faaliyeti içerine girdik. İlk olarak verdiğimiz önem çalışanlarımızın eğitimleri oldu. Teknik ve yetkinlik anlamında belli bir seviyeye çıkarmamız gereken arkadaşlarımız vardı. İlk olarak Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri (EKAT) eğitimleri ile başladık. EKAT belgesi olmayan kişilerin yasal olarak çalıştırılmaması gerekiyor. Özel sektörde yetkinlik ve yöneticiliğe yönelik eğitimlerimiz oldu. Dicle akademi ile birlikte sahada çalışanlara yönelik ve beyaz yaka personeli olan arkadaşlarımıza yöneticilik başta olmak üzere özel sektörün istediği vizyonda ve hedef odaklı personeller yetiştirmek arzusundayız" dedi.

"EĞİTİMLERLE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSUNDA UZMAN KADROMUZ OLDU"

Şirket olarak en önemli konunun güvenli ortamda çalışabilmek olduğunu vurgulayan Demir, "İş sağlığı ve güvenliği çok önemlidir. Bunlara yönelik şirket bünyemizde çok önemli tedbirler aldık. İşe başlayan tüm arkadaşlarımız iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almadan asla göreve başlamıyor. Kapsamlı ve oryantasyonlu programımız vardır. Gerekli ekipmanları almadan kesinlikle sahaya çıkarmıyoruz. Çok ilginç olan durumlarda yer almakta. İş sağlığı ve güvenliği konusunda uzman oldu. Çalışmalarımız devam etmektedir. Devraldığımız şirkette ilk etapta iş sağlığına ve önem verilmediğini fark ettik. En önemli göstergesi taşeronlar bünyesinde çalışan çalışanlarımızdı. Buna yönelik olarak yaptığımız ilk iş sözleşmelerden bir takım değişiklikler yaptık. Çok büyük sıkıntılarımız vardı. Zamanında maaş alamayanlar ve bir takım yasal haklarını taşeron bünyesinde elde edemeyen arkadaşlarımızın haklarını düzeltmek istedik. Taşeronlar bünyesinde çalışan arkadaşlarımız gerekli yasal haklara sahip eğitimleri alan ve almaya devam eden çalışanlarımız oldu. En önemli konumuz ise Dicle bünyesinde yeterli insan kaynağına sahip olmakla beraber eğitimlerine devam edebilmek. Dicle akademiye çok önemli görevler düşmektedir. Bizim istediğimiz özel sektörün beklentileri olan hedef odaklı ve hedeflerini zamanında gerçekleştiren sonuca ulaşabilen yetkinliğe sahip insan kaynağıdır. İşe alımlar gerek bölgede gerekse bölge dışında olan arkadaşları kendi bünyemize kattık. Çalışanlarımız büyük bir azimle çalışmaktadır. Şirket bünyesinde süreçlerimizi ve görev tanımlarımızı tamamlamak ve uygulamak zorundaydık. Yoğun ilgili firmalarla beraber görev tanımı ve iş süreçlerini yürüttük" diye konuştu.

DEDAŞ PERSONELİ İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA UZMANLAŞTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.