Dedaş’tan ’Blokaj’ Açıklaması

Dedaş’tan ’Blokaj’ Açıklaması
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel ve Enerji Grup Başkanı Ahmet Demir, çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile aldıkları desteğe haksız yere blokaj koydukla...

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel ve Enerji Grup Başkanı Ahmet Demir, çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile aldıkları desteğe haksız yere blokaj koydukları yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

DEDAŞ Diyarbakır il binasında düzenlenen basın açıklamasına, DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, Enerji Grup Başkanı Ahmet Demir ve basın mensupları katıldı. DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, Diyarbakır’da, 3 yıllık bir sözleşme imzalandığını, 2014 yılını farklı 2013 yılını farklı bir şekilde ödediklerini söyledi. Çiftçilerin bu yıl sayaç taktırdığını, takılan sayaçların uzaktan okuma sistemi ile otomatik olarak merkezlerinden takip edildiğini ifade eden Karagüzel, "Bu sayaçların kaydettiği tüketim miktarının yüzde 41’ini alarak çiftçilerimizle sözleşme imzaladık. Bu anlaşmayı imzalayan çiftçilerimizin ÇKS’lerine bloke koymadık. Sayaç taktırıp bu anlaşmaya dahil olan çiftçilerimizin hemen blokelerini kaldırıyoruz. Bu şekilde yürüyoruz Diyarbakır’da. Anlaşma yapmayan çiftçilerin tabi ki desteklemelerinde tebliğ gereği bloke konuldu" dedi.

"KAÇAK KULLANIRSAN KULLAN AMA İSRAF ETME"

Bölgede 20 milyar kw/s civarında elektrik tüketildiğini, israfın çok ciddi bir rakam oluşturduğunu belirten Karagüzel, şöyle konuştu: "Vatandaşımız, abonelerimiz kaçak elektrik kullansalar dahi israf etmeseler biz bu 20 milyarın 8 milyar kw/s kısmını rahatlıkla tasarruf edebiliyoruz. Bunun rakamsal karşılığı 2.4 milyar lira. Artık bunu demekten çekinmiyoruz. Kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme diyoruz. Tarlanı suluyorsan sula ama bilinçsizce sulama. Keban ve Karakaya barajlarının ürettiği toplam elektrik bizim israfımızı karşılamıyor."

Enerji Grup Başkanı Ahmet Demir ise, ÇKS’den çiftçilere yılda birkaç kere verilen desteğe blokaj konulması ile ilgili son günlerde farklı haberler çıktığını, farklı yorumlar yapıldığını kaydetti. Demir, burada çiftçilerimizin mağdur edildiği noktasında bilginin yayılmaya çalışıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de, sizin bu bilgileri birinci ağızdan duymanızı arzu ettik. Çiftçilerimiz, mağdur edildi, desteklerine bloke konuldu, haksız yere para alınıyor gibi haberler dolaşıyor. Bu haberlerin doğru olmadığını ben burada size teker teker anlatmak istiyorum. Blokajları banka koydu, bankayla blokajların kaldırılması yönünde görüştük. Tarımsal sulamada yıllardan bu yana gelen bir kayıt dışı enerji tüketimi var. Tarımsal sulamada çiftçilerimize emsalsiz bir kampanya sunarak aslında onların istediği bir şey yapmış oluyoruz. Yüzde 75’e varan bir indirim yapıyoruz. Bu sadece Dicle bölgesini kapsamaktadır. Dicle’de tarımsal sulama abonelerine özel yapılmıştır. Kontrollerimizi defalarca yaptık. Hangi çiftçimizin desteklemesine blokaj kondu, ben sulu tarım yapıyorum beyanı olan çiftçimizin desteğine blokaj kondu. Onun da desteklemesinin bir kısmını bize ödeyecek hepsini değil kesinlikle o destek bunun yüzde 100’ü bizim değil onun yüzde 100’ünü biz tahsil etmeyeceğiz. Zaten biz bize olan borcu kadar tükettiği enerjinin karşılığı kadar. O da kampanyada onu biz 100’de 25 seviyelerine indiriyoruz. Peki diyor ki benim param yok ben bunu nasıl ödeyeceğim biz de diyoruz ki bak senin desteklemen var bu desteklemeden bize müsaade et biz bu kadar kısmını alalım geri kalan kısmını iade edelim."

DEDAŞ GENEL MÜDÜRÜ MURAT KARAGÜZEL, DİYARBAKIR'DA, 3 YILLIK BİR SÖZLEŞME İMZALANDIĞINI, 2014 YILINI FARKLI 2013 YILINI FARKLI BİR ŞEKİLDE ÖDEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.