Dedaş’tan Sayaçların Dışarı Alınması İçin Verilen Süre 1 Hafta

Dedaş’tan Sayaçların Dışarı Alınması İçin Verilen Süre 1 Hafta
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde camiden ‘Sayaçlarınızı dışarı çıkarın’ anonsu yapıldıktan sonra DEDAŞ ekiplerinin süre tanımadan hemen sayacını ev dışına çıkarmayanların elektriğini kestiği iddiası kurum tarafından yalanlandı.

- Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde camiden ‘Sayaçlarınızı dışarı çıkarın’ anonsu yapıldıktan sonra DEDAŞ ekiplerinin süre tanımadan hemen sayacını ev dışına çıkarmayanların elektriğini kestiği iddiası kurum tarafından yalanlandı.

DEDAŞ’tan yapılan açıklamada, uzun bir süreden bu yana bölge genelinde olduğu gibi Viranşehir ilçesinde de sayaçların ev dışına çıkarılması yönünde çalışma yapıldığını ve bunun tüm elektrik aboneleri tarafından da bilindiğine dikkat çekildi. İlçede bir hafta önce DEDAŞ İlçe Şefliği tarafından, ev içlerinde bulunan elektrik sayaçlarının ev dışına alınması için belediye hoparlörleri aracılığı ile duyuru yapıldığı ve abonelere 1 hafta süre tanındığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

“Belediye hoparlörlerinden tüm ilca halkının duyması için yapılan duyuruda, sayaçların ev dışına çıkarılması için bir hafta süre tanındığı açıkça belirtildi. Öyle iddia edildiği gibi, duyuru yaptıktan hemen sonra kimsenin elektriğinin kesilmesi asla söz konusu değildir. Süre dolduktan sonra da ekiplerimiz, yaptıkları kontroller sonunda sayacını ev dışına almayanların elektriğini kesmişlerdir. Bu tamamen yasal bir durumdur. Ortada ne abonelerimizi zora sokacak bir durum vardır, ne de kasıt vardır. Daha rahat bir şekilde okunabilmesi ve ev sakinlerinin rahatsız edilmemesi için başlatılan sayaçların ev dışına alınması çalışması bölge genelinde olduğu gibi Viranşehir ilçemizde de devam edecektir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.