Dededen Toruna İftar Geleneği

Dededen Toruna İftar Geleneği
Simav’da Mali Müşavir Osman Karaaslan, dedesi Osman’ın 60 yıl önce başlatıp babası Ahmet Karaaslan’ın devam ettirdiği Ramazan ayında iftar geleneğini 17 yıldır şimdi kendisi sürdürüyor.Simav’a bağlı Ç...

Simav’da Mali Müşavir Osman Karaaslan, dedesi Osman’ın 60 yıl önce başlatıp babası Ahmet Karaaslan’ın devam ettirdiği Ramazan ayında iftar geleneğini 17 yıldır şimdi kendisi sürdürüyor.

Simav’a bağlı Çavdır Mahallesinde faaliyet gösteren Tatlısu Öğrenci Yurdunda konuklarına iftar yemeği vererek geleneği bu yıl da sürdüren Osman Karaaslan, dedesinden babasına, onun da vefatı ile kendisine miras kalan Ramazan aylarında iftar geleneğini sürdürmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Konuklarına iftar vakti nezih bir ortamda 4 çeşit yemek ikram eden Karaaslan, “Ramazan aylarında iftar yemeği verme geleneğini 60 yıl önce dedem Osman başlatmış. Dedemin vefatından sonra bu geleneği babam Ahmet sürdürdü. 17 yıldır da ben sürdürüyorum. Uygulamadan son derece keyif alıyorum. Vatandaşın yüzünün güldüğünü görmek beni mutlu ediyor. Allah izin verdiği sürece bu geleneği ömrümün yettiği kadar sürdürmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İftar yemeği öncesi Tatlısu Öğrenci Yurdu görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim okundu, dualar yapıldı. İftar öncesi konuklarını kapıda karşılayan Mali Müşavir Osman Karaaslan, yemeğin ardından çay ikram ettikten sonra da örnek bir davranış sergileyerek konuklarını kapıya kadar uğurlayarak yolcu etti.

Karaaslan’ın iftarına ilçenin tanınmış işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı partilerin ilçe başkanları ile seçkin davetliler katıldı.

SİMAV'DA MALİ MÜŞAVİR OSMAN KARAASLAN DEDESİNDEN MİRAS İFTAR GELENEĞİNİ TAM 17 YILDIR SÜRDÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.