Dedeler Ve Torunlar 520 Kilometre Pedal Çeviriyor

Dedeler Ve Torunlar 520 Kilometre Pedal Çeviriyor
Söğüt’ten başlayıp Çanakkale’de bitecek bisiklet turuna katılan 83 yaşındaki ihtiyar delikanlılar ve 4 yaşındaki minik bisikletseverler ilgi odağı oldu.

- Söğüt’ten başlayıp Çanakkale’de bitecek bisiklet turuna katılan 83 yaşındaki ihtiyar delikanlılar ve 4 yaşındaki minik bisikletseverler ilgi odağı oldu.

5 gün sürecek olan Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan "Kuruluştan Kurtuluşa-Söğüt’ten Çanakkale’ye Bisiklet Turu", pazar günü Söğüt’ten hareketle başladı. Bisikletçiler, 520 kilometre pedal çevirerek Çanakkale’ye ulaşacak. Bisikletseverler, Yenişehir, İznik, Gemlik ve Mudanya’dan sonra Bursa’ya ulaştı. Turun Bursa ayağı, Vali Münir Karaloğlu’nun Saltanat Kapı'dan start vermesiyle başladı. Bisikletçiler, Karacabey’e doğru yola çıktı.

Bisikletçilerin içinde en çok ilgili 83 yaşındaki bisikletçi Ömer Erdoğan ile anne babasıyla tura katılan 4 yaşındaki Arda Deniz Kırım gördü. Minik Arda'nın, babasının bisikletinin arkasına bağladığı pusette keyifli olduğu görüldü. Küçük Arda’yı seven Karaloğlu, “Bu organizasyon Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin ortak projesi. Osmanlının filizlendiği Söğüt’ten, Osmanlı’nın küllerinden tekrar cumhuriyet olarak doğduğu Çanakkale’ye bisiklet turu düzenleyerek, bu bölgeleri gündeme taşımayı hedefliyoruz. Kuruluş ile kurtuluş arasında bağlantı kurarak, gençlerimize ve çocuklarımıza tarih şuuru aşılamayı arzu ediyoruz” dedi.

Bisiklet turuna katılan minik Arda’nın annesi Çiğdem Kırım, “Tura oğlum ve eşimle birlikte katıldık. Biz küçük çocuğu olanların da bisiklete binebileceğini göstermek istedik. Çocuk hiç bir şeye engel değil” şeklinde konuştu.

Turun en yaşlı bisiklet tutkunu 83 yaşındaki Ömer Erdoğan ise, “6 yaşından itibaren bisiklet kullanıyorum. Evde oturmayı sevmiyorum. Bu yüzden tura katılmaya karar verdim. Bu zamana kadar 220 kilometre pedal çevirdim. Turun sonunda 520 kilometreyi tamamlayacağım” dedi.

DEDELER VE TORUNLAR 520 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.