Demir Bariyer Koptu, Facia Kıl Payı Atlatıldı

Demir Bariyer Koptu, Facia Kıl Payı Atlatıldı
Aydın’ın Efeler ilçesinde, hemzemin geçidin demir bariyeri ikiye bölünerek dolmuş durağına devrildi. Durakta yolcu almakta olan bir halk otobüsü ise demir çubuğun üzerine düşmesinden kıl payı kurtuldu...

Aydın’ın Efeler ilçesinde, hemzemin geçidin demir bariyeri ikiye bölünerek dolmuş durağına devrildi. Durakta yolcu almakta olan bir halk otobüsü ise demir çubuğun üzerine düşmesinden kıl payı kurtuldu.

Olay, Efeler ilçesi Orta Mahalle Egemenlik Bulvarı üzerindeki Soğukkuyu hemzemin geçidinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; hemzemin geçitte bulunan ve kilolarca ağırlığındaki otomatik demir bariyer, şehiriçi dolmuşu yolcu aldıktan birkaç saniye sonra büyük bir gürültüyle ikiye bölünerek dolmuş durağına devrildi. Kentin işlek bölgelerinden birisinde bulunan dolmuş durağında başka bir yolcunun bulunmaması olası bir faciayı önledi.

YAZ TATİLİ OLASI BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Demir bariyerin kopmasının ardından hemzemin geçitte bir personel görevlendirildi. Arıza giderilinceye kadar bölgede görev yapan personel, tren ve araçların geçiş güvenliğini sağladı. Kazada herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması teselli oldu. Okullar bölgesinde bulunan durakta yaz tatili nedeniyle öğrencilerin bulunmadığına işaret eden çevre esnafı, benzer kazaların yaşanmaması için kalıcı önlem alınmasını talep etti.

Gürültüyü duyunca dışarıya fırladığını ifade eden Cihan Aracı isimli esnaf, “Demiryolunun bariyeri, büyük bir gürültüyle aniden devrildi. O an yolcu almakta olan minibüs kıl payı kurtardı. O anda durakta kimsenin olmaması da büyük bir şanstı. Demir bariyer burada çok tehlike saçıyor. Okul dönemi olsaydı öğrenciler burada olurdu ve Allah korusun daha büyük bir facia yaşanabilirdi. Yaz tatili ve durağın boş olması sayesinde büyük bir tehlike atlatıldı. Burası çok işlek bir cadde. Biz bir an önce burada bir önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.