Demirci’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Coşkulu Geçti

Demirci’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Coşkulu Geçti
Manisa’nın Demirci ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri ilçede coşku içinde kutlandı.

- Manisa’nın Demirci ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri ilçede coşku içinde kutlandı.

Demirci Belediyesi hizmet binası önünde bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine Demirci Kaymakamlığına vekaleten Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Demirci İlçe Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmet Hanay, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şevken, daire amirleri, gaziler ve ilçe halkı katıldı.

Törende Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından günün anlam ve önemi adına yapılan konuşma ve şiirlerin ardından Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, “Anadolu coğrafyası dünyanın en kıymetli ve en güzel toprakları ve üzerinde hüküm sürülmesi en zor olan alanlarda yaşıyoruz. Tarihe baktığımız zaman onlarca medeniyetlerin gelip geçtiğini görmekteyiz. Her medeniyette kimisi 50 yıl kimisi 150 yıl ama 300 yılı aşkın medeniyet yok. Bunun tek istisnası bizleriz. Ağustos ayında Malazgirt Savaşını'da kutladık. Bin yıla yakın bir süreden beri bir tek bizler hüküm sürüyoruz. Tabii ki bununda bir bedeli oluyor dünyanın bütün istilacı güçlerin ve emperyalist güçlerin gözü bizim toprakların üzerinde ve zaman zaman başarılı oldukları da oluyor. İşte 100 yıl önce maalesef Anadolu'muz üzerinde Sevr Anlaşması ile birlikte güçlerin hüküm sürmeye yaklaştıklarını görüyoruz. Büyük millet olmak böyle bir şey. İçerisinden kahramanlar çıkartıyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ile birlikte ve burada ismini anamadığımız binlerce kahraman, Kurtuluş Savaşı'nda ülkemizi yabancılardan temizleyerek bizlere bırakıyorlar. Bizlere düşen de bu topraklar üzerinde dünyanın hiçbir yerinde istilacı gücü hesap yapamayacak kadar güçlü olmak zorundayız, çalışmak zorundayız. Demircili ve belediye başkanınız olarak bir hususu da belirtmek istiyorum; Demirci Yunanlıların sürekli ve tam olarak işgal edemediği bir kaç yerden birisi. Belki de tek yer. Yunanların burada bir ay hüküm sürmüşler ama Demirci’yi kuşatamamışlar ve terk etmişler. Tekrar gelmişler tekrar terk etmişler. Hiçbir zaman Demirci’yi tam olarak işgal altında tutamamışlar. 30 Ağustos zaferin kazanılmasıyla birlikte Anadolu'da ilk kurtulan yerlerden birisi Demircimizdir. İlçemiz, ülkemiz inşallah bir daha kurtarılmak mecburiyetinde kalmasın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Demirci İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı askerlerin geçiş töreni ile belediye hizmet binası önündeki törenler sona erdi.

Törenlerin ardından Demirci Kaymakamlığına vekalet eden Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Demirci Kaymakamlığında tebrikleri kabul etti ve program, daire amirleri ile birlikte 30 Ağustos pastasının kesilmesiyle sona erdi.

DEMİRCİ’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI COŞKULU GEÇTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.