Demirtaş PKK renklerini savundu

Demirtaş PKK renklerini savundu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan'ın eleştirisine tepki gösterip terör örgütü PKK'nın renklerine sahip çıkarak, "Sayın Elçi'nin...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan'ın eleştirisine tepki gösterip terör örgütü PKK'nın renklerine sahip çıkarak, "Sayın Elçi'nin tabutuna örtülen şey bir bayrak değil, Kürt halkının binlerce yıldır kullandığı renklerdir. Buna bile saygısızlık yaparak mı herkesin başbakanı olacaksınız?" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Twitter'dan seslenen Demirtaş, "Sayın Başbakan, peki olay yerini sen inceledin mi ki, ilk andan beri "PKK yaptı" diyorsun? Bunu söylerken elinde hangi belge var? Olay yerinde daha ilk saatte sokağa çıkma yasağı ilan edip incelemeyi engelleyen bizzat siz değil misiniz? Görüntülerden ve tanıklardan anlaşılan en net şey Sayın Elçi'nin yanında polisten başka ateş eden hiç kimse yok. Bunu neden göz ardı ediyorsunuz? "Sayın Elçi yaşasaydı" demişsiniz, 4 gün önce zaten yaşıyordu ve siz bütün medya/yargı ordunuzla birlikte onu linç etmekle meşguldünüz. Sayın Elçi'nin tabutuna örtülen şey bir bayrak değil, Kürt halkının binlerce yıldır kullandığı renklerdir. Buna bile saygısızlık yaparak mı herkesin başbakanı olacaksınız? Artık devleti yönettiğinizi idrak etmenizde fayda var. Bu ülkede olup bitenden siz sorumlusunuz. Bizi tehdit edip hedef göstermeye devam ederek hiç bir sorunu çözemezsiniz. Allah'tan başkasından korkumuz yoktur, bunu en iyi siz bilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.