Demirtaş taziye ziyaretinde

Demirtaş taziye ziyaretinde
Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden Fatma Esen'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Halk acının etrafında...

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden Fatma Esen'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Halk acının etrafında birleşmeli" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen'in yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Fatih Kadınlar Pazarı'nda bulunan Eruhlular Derneği'ne HDP Milletvekili Celal Doğan ile birlikte gelen Demirtaş, burada Fatma Esen'in yakınları tarafından karşılandı.

Aileye Kürtçe taziye dileklerini ileten Demirtaş yaptığı açıklamada, halkın acının etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Selahattin Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu devleti özgürleştirmemiz, demokratikleştirmemiz lazım. Halkın emrine, hizmetine sunmamız lazım. Bunun için insanların birbirlerine güvenmesi lazım. Bu acı etrafında toplanan her insan artık savaşa hayır diyorsa bizler topraklarımızda bir daha hiç kimsenin ölmeyeceği bir ortamı oluşturabiliriz".

Taziyeye gelenler bir süre slogan atarken, bir kadın ise Kürtçe ve Türkçe barış istediğini söyledi. Demirtaş, ziyaretin ardından buradan ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.