"Demokrasi Diyorsak Halkın Seçimine Saygı Duymasını Bileceğiz"

Demokrasi Diyorsak Halkın Seçimine Saygı Duymasını Bileceğiz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G 20 zirvesinin Antalya için önemli bir adım olduğunu belirterek, dünyanın bütün başkanları’nın zirve kapsamında Antalya’da ağırlanacağını söyledi. Antalya Büyükşehi...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G 20 zirvesinin Antalya için önemli bir adım olduğunu belirterek, dünyanın bütün başkanları’nın zirve kapsamında Antalya’da ağırlanacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde düzenlenen hizmet yatırım turuna katılan ve burada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Valisi Muammer Türker ile birlikte açılışlar gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G 20 ve EXPO 2016’nın Antalya için birçok açıdan dönüm noktasını olacağını kaydetti. Antalya için artık Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olmanın yetmeyeceği günler yaşadıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Diplomasinin merkezi olmak için çalıyoruz. Türkiye ilk defa EXPO’ya ev sahipliği yapacak. Altı ay sonunda ise botanik park, Türkiye dahil dünyanın her yerinden misafirler için cazibe merkezi olacak. Bu alanda kongre merkezi kurulacak. 6 bin kişilik bir salon ve küçük salonlar kongre turizmine hizmet verecek" dedi.

Kasım ayında dünya liderlerinin G 20 zirvesi için Antalya’ya geleceğini söyleyen Çavuşoğlu, "24 devlet başkanını Antalya’da ağırlayacağız. Mayıs ayında ise NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Antalya’da yapılacak. Ardından aday olan ülkeler, Dışişleri Bakanları Toplantısı yine Antalya’da yapılacak. Antalya çok şanslı bir dönemden geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız Antalya’ya büyük destek veriyor. Başbakanımız kendisini Antalya’nın artı 1 milletvekili olarak kabul ediyor.Bir yerde hizmet olacaksa önce birlik beraberlik olacak, hizmet etme aşkı olacak" dedi.

"HİZMETTE PARTİ AYRIMINA GEREK YOK"

Korkuteli Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tamamlanan Fatih Bulvarı açılışında konuşan Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Hizmetin kendisi başlıbaşına hepimize mutluluk vesilesi. Bu yol Büyükşehir ve Korkuteli Belediyemiz arasında dayanışma içinde yapıldı. Hizmeti esas bereketli kılan bu birlik beraberlik. Seçime giderken kendi partilerinden aday oldular. Menderes bey benim kurucu olmaktan gurur duyduğum AK Parti’den Belediye Başkanı oldu, Hasan Gökçe kardeşim de MHP’den Belediye Başkanı oldu. Korkutelili kardeşlerimiz de onu tercih etti. Halkın iradesine saygı duyacağız, tepki göstermeyeceğiz. Demokrasi diyorsak halkın tercihine saygı duymayı bileceğiz. 14 senedir siyaset içindeyim. Hiç bir zaman il, ilçe başkanları, milletvekili olsun, hiç parti ayrımı yapmadım. Kimden ne talep geldiyse, yerine getirmeye çalıştım. Çünkü yapılan hizmet herhangi bir siyasi partinin yararına değil, bu milletin yararına. Bunun bereketi de fazla oluyor. Her iki belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu birlik, beraberlik devam ettikçe Antalya’mıza çok hizmet ederiz. Bazı ilçelerde siyasi kamplaşmaya gidiliyor. Bunlar yanlış. Hizmette parti ayrımına gerek yok. Bu yol yapıldı. Kötü mü oldu? Büyükşehir Belediyesi tüm çalışma arkadaşlarıyla birlikte arı gibi çalışıyor. Her hafta sonu Antalya’nın çeşitli bölgesinde gazeteciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle hizmetler inceleniyor, yeni yapılacak hizmetlerin çalışması da görüşülüyor."

"YOL, TÜM HİZMETLERE KAPI ARALAYAN BİR HİZMET"

Törende konuşan Antalya Valisi Muammer Güler ise yol denildiğinde esasen diğer bütün hizmetlere kapı aralayan bir hizmetten bahsedildiğini hatırlatarak, "Eskiden gidemediğin yer senin değil denirdi. Bugün bunu daha ileri götürmek zorundayız. Hükümetin ve yerel yönetimlerin katkılarıyla Türkiye’de gidilemeyen yer kalmamıştır. Aynı zamanda hizmetin kalitesinin ötesinde karayolları can kayıplarını da önemli bir nitelik kazanmıştır. Antalya’yı Türkiye’nin geri kalan kısmına ve dünyaya demiryoluyla bağlayacak olan iki projemiz var. İki ana hatla Antalya’dan yakın zamanda çalışmalar başlanacak ve hızlı demiryoluyla dünyaya bağlanacak. Antalya dediğimiz zaman Antalya’dın çok daha fazlasından bahsediyoruz. Milyonlarca misafir ağırlanıyor bu hizmetler bütün Türkiye’ye yapılıyor demektir. Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlanması demektir" diye konuştu.

"ANTALYA ÇOK ŞANSLI BİR DÖNEMİ YAŞIYOR"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise seçimler öncesinde Korkuteli için verdikleri sözler yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 10 yıllık siyasi hayatında mümkün olduğu kadar verdiği sözlerin arkasında durmaya gayret ettiğini ifade eden Başkan Menderes Türel, "Korkuteli Belediyemizin 1 milyon 350 bin Tl ödemiş olduğu bizden önceki süreçte biz de yaklaşık 3 milyon 90 bin TL bedel ödemek suretiyle bu yolu Korkuteli’nin hizmetine sunduk. Kaldırımları, aydınlatması, alt yapısıyla gerçekten Korkuteline yakışır bir yol oldu. Hizmetin hasedi olmaz, hizmet el birliğiyle ortaya çıktığında bundan kazanan hemşehrilerimiz olur. Bu yüzden biz bu noktada bizden önce başlatılmış projelendirilmiş her çalışmayı bu memleket için yapılmış önemli bir hizmet olarak kabul eder ve yolumuza kaldığımız yerden devam ederiz. Her zaman söylüyorum hizmetin siyaseti olmaz. Hizmet noktasında Antalya gerçekten çok önemli çok şanslı bir dönemini yaşıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü sabah erken saatte yola çıktık. Ankara’da sayın Mevlüt Çavuşoğlu koordinatörlüğünde 6-7 bakanımızla birlikte G-20 zirvesiyle ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Dünyanın bütün liderlerini sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın ev sahipliğinde Antalya’da ağırlayacağız. Bu toplantının Antalya’da olması kararını veren Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ise han dediğimiz yere hamam yaptırmak için bütün gayretini ortaya koyuyor. Antalya şanlı bir dönemden geçiyor bütün bunlar hizmet olarak Antalya’ya geri dönüyor" dedi.

Konuşmaların ardından Fatuh Bulvarı’nın açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ,AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve Antalya milletvekilleri tarafından hizmete açıldı.

Protokol açılışın ardından yapımı tamamlanan otogar açılışını da hep birlikte gerçekleştirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.