“Demokrasinin beşiği Türkiye olmuştur”

“Demokrasinin beşiği Türkiye olmuştur”
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, yıllardır demokrasinin beşiğinin artık Türkiye olduğunu söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, yıllardır demokrasinin beşiğinin artık Türkiye olduğunu söyledi.

FETÖ üyesi oldukları öne sürülen TSK'nın içindeki bir grup asker tarafından 15 Temmuz Cuma günü kalkışılan darbe girişiminin üzerinden 16 gün geçti. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Antalya'da da vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na akın edip demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Meydanı dolduran genç, yaşlı herkes ellerinde Türk bayraklarıyla sık sık darbe karşıtı slogan atmayı da ihmal etmiyor.

Dış İşleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, eski milletvekilleri, parti il ve ilçe başkanları demokrasi nöbetinde vatandaşlarla bir arada yer aldı.

"Yerleşik Ruslar'dan da destek"

Antalya'da yaşayan yerleşik Ruslar'da, 15 Temmuz günü yaşanan darbe kalkışmasına tepki vermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yerlerini aldı. Meydana gelen yerleşik Ruslar, ellerinde Türk ve Rusya bayraklarıyla FETÖ darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tuttu.

"Demokrasinin beşiği Türkiye olmuştur"

Yıllardır demokrasinin beşiğinin İngiltere, Fransa, Amerika olarak söylendiğini ifade eden AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, artık demokrasinin beşiğinin Türkiye olduğunu söyledi. Şahin, "Helikopterden, uçaktan atılan mermilere, elinde bayrakla karşı duran ve Türkiye'de bir darbeyi durduran ve demokrasiye sahip çıkan bu halk, Türkiye'yi demokrasinin beşiği yapmıştır. Demokrasiye sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"15 Temmuzda yaşananlara tiyatro diyenler var"

15 Temmuzda yaşanan olaylara tiyatro dendiğini de belirten Mehmet Ali Şahin, hangi tiyatroda ülkenin meclisinin bombalandığını dile getirdi. Şahin, "Diyorlar ki bu tiyatrodur. Tiyatro çok saygın bir meslek, sanat dalıdır. Tüm tiyatrocu kardeşlerimizden özür diliyorum. Tiyatro demek, bu oyundur demektir. Sanki hükümet böyle bir oyun tezgahlamış anlamına gelen küçültücü ifadeler kullanıyorlar. Ya hangi tiyatroda o ülkenin meclisi bombalanır Allah aşkına. Hangi tiyatroda insanlar tankların altında ezilerek şehit edilir. Ben size bir tiyatrodan bahsedeyim, "biz Türkiye'deki seçilmiş yönetimin yanındayız" diye söyleyeceksiniz, sonrada içinizden Türkiye'deki bu darbe girişimi başarılı olmadı diye üzüleceksiniz, asıl tiyatro budur. Nükleer silah var diye dünyayı kandırıp, Irak'ı işgal edeceksiniz asıl tiyatro budur" dedi.

"Türkiye safralarını atıyor"

Türkiye'de zamanında başka tiyatrolar da izlediklerini söyleyen AK Parti Karabük Milletvekili Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkçe olimpiyatları da bir tiyatroydu. Bunun bir tiyatro olduğunu şimdi gördük. Yurt içi ve dışındaki okulların, dershanelerin bir tiyatro olduğunu gördük. Altın nesil yetiştireceğiz" diye yola çıkıp, hain nesil yetiştirmediler mi? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine, komutanından değil, Pensilvanya'dan talimat alacak askerler koyanlar, hain nesil yetiştirmediler mi? Emniyetin içerisine aynı şeyi yapmadılar mı? Yargının içine aynı şeyi yapmadılar mı? İşte, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 40 yıl sonra foyaları meydana çıktı. Artık tiyatro bitti, perde indi, ışıklar söndü. Bu perdeyi indiren, ışıkları söndüren sizsiniz, bu tiyatroya son diyen sizsiniz. Türkiye'nin geleceği inşallah daha parlak olacaktır ve bu kötülükten bir iyilik doğuyor. Olanda hayır vardır, Türkiye şimdi safralarını atıyor, kurumlarımız yeniden yapılandırılıyor. Yanlış unsurlar temizleniyor. Daha güçlü şekilde inşallah geleceğe yürüyeceğiz."

"Darbeyi durdurduk ama hala bir darbe ürünü Anayasa ile yönetiliyoruz"

Vatandaşların gelecekle ilgili hiçbir endişesinin olmaması gerektiğini ifade eden Mehmet Ali Şahin, "Ama, fakat demeden "bu bayrak bizim, bu vatan bizim" diyen herkesle birlikteyiz. Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak, darbe ürünü Anayasayı da kısa sürede değiştireceğiz. Bir darbeyi durdurduk ama hala bir darbe ürünü Anayasa ile yönetiliyoruz. Şehit anası kardeşim, "idam geri gelsin" dedi. İdamın gelmesi için Anayasa değişikliği gerekiyor" dedi.

FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç ile babası Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, platforma çıkarak, vatandaşları selamladı. Anne Kılıç, yüreğinin yandığını, oğlunu 15 Temmuzdaki o kara gecede kaybettiğini söyledi. Anne Meltem Kılınç,"Üzüntüyü, gururu, acıyı, mutluluğu bütün duyguları bir arada yaşıyorum. Sevgili oğlum Oğuz Kılınç'ı Allah, Peygamber, vatan aşkıyla büyüttük. Acım çok büyük ama dayanmak zorundayım. Kendimi bugün ifade etmek zorundayım. Her zaman katillere karşı durmalı, vatanımızı korumaya devam etmeliyiz. Merhamet etmeyene merhamet olmaz, idam geri gelsin. Tanklarla vatandaşların üzerine yürüyen o hainler ve onlara destek verenlerin hepsi asılsın idam olsun, cezalandırılsın hepsi" şeklinde konuştu.

“Demokrasinin beşiği Türkiye olmuştur”

“Demokrasinin beşiği Türkiye olmuştur”

“Demokrasinin beşiği Türkiye olmuştur”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.