Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal:

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal:
Detmokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Demokrat parti bütün illerde seçime girecek" dedi.Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Kayseri de 9 asıl ve yedekleriyle milletvekili...

Detmokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Demokrat parti bütün illerde seçime girecek" dedi.

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Kayseri de 9 asıl ve yedekleriyle milletvekili adayları hazır. Dosyaların başvurusu genel merkeze yapıldı" diye konuştu.

İsmet Özbakkal, "Olağanüstü şartlar içerisinde önümüzde çok kritik bir genel seçim var. 12 yılı aşan bir zaman diliminde keyfince bu memleketi değiştirip dönüştürme gayretleri, bir deli gömleği giydirme çabası olarak nitelendirdiğimiz bir çabanın neticesinde bugün insanlarımızın, darbe dönemleri yaşamış pek çok insanımızın bile kapılmadığı endişeye bugün kapılır halde olduğunu biliyor, görüyoruz. İnsanların hukuk ile problemleri var, demokrasinin işleyişi ile ilgili problemleri var" ifadesinde bulundu.

"Türkiye’nin dünya ile eklemlenmiş bir ekonomi olarak bu saatten sonra hukukun üstünlüğü olmadan, eşit fırsatlar temelinde insanlarının yaratıcı gücünü ortaya koyacak bir vasatı oluşturmadan insanlarımız bu dünyanın ya dışına itilir ya da kendi içinde bambaşka siyasi problemlerle, toplumsal ve tabii ki iktisadi problemlerle karşı karşıya kalır" diyen Özbakkal, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Zaman zaman Türkiye’nin sıkıştığı, özellikle yüzde 10 barajı dolayısıyla iktidarın siyaseti bir oyuna ve rekabete indirgediği bir ortamda bu işten karlı çıkan diğer siyasi partilerin de bu düzen içerisinde birtakım ideal manada iyi niyet beyanları olarak toplum önünde bir takım tekliflerin yapmış olmalarına rağmen bu değişikliklerin siyasi partiler ve seçim sisteminde yapılması gereken değişiklikleri ifade etmelerine rağmen bugüne kadar önemli bir hamle, yapısal bir dönüşüm maalesef gerçekleşmedi.

İman ve inancın zaferinin adı, ayaklar altına alınmaya çalışılan milli ve manevi değerlerin, ayrıştırılmaya çalışılan bir milletin ortak tarihi olarak addettiğimiz, bir asrı kapatan bu asırlık destan, bizler için aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin “besmele taşı” dır. Osmanlı Devleti’nin millet olmayı başarmış beşeri gücü ile galip geldiği bu zaferi bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin harcıdır.

Düşününüz bu dava; ne kutlu bir davadır ki, 69 yıl milletin gönlünden silinmemiş, her türlü kumpasa iftiraya karşı ayakta kalabilmiş, mağduriyetinden nemalanmamış, millet için dua etmiş ve milletin duasına mazhar olmuştur. İşte, “Millet” dediği için, şahsi menfaatlerini çiğneyip, milli olanı baş göz ettiği için, “herkes için adalet, herkes için demokrasi” diyebildiği, ayırmadığı, kimseyi aidiyetine göre kayırmadığı, birlik dediği, dirlik dediği için, ben değil biz dediği için makamı bulup mabudu unutanlardan olmadığı için, bu necip milletin hayır duasını aldığı için 69 yıldır ayakta"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.