Demre'ye Deniz Manzaralı Meslek Yüksekokulu Açılıyor

Demreye Deniz Manzaralı Meslek Yüksekokulu Açılıyor
Antalya’nın Demre ilçesinde Akdeniz Üniversitesi, Demre Meslek Yüksekokulu'nun temeli büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

- Antalya’nın Demre ilçesinde Akdeniz Üniversitesi, Demre Meslek Yüksekokulu'nun temeli büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Ocak ayında yapımı için Akdeniz Üniversitesi ile Demre Eğitim ve Hizmet Vakfı (DEMVAK) arasında protokolü imzalanan Demre Meslek Yüksek Okulu’nun ilk harcı düzenlenen törenle döküldü.

Akdeniz Üniversitesi, Demre Eğitim ve Hizmet Vakfı (DEMVAK) ve Demre Belediyesi’nin katkılarıyla Demre ilçesine yapılacak olan yüksekokulun temel atma törenine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Kaş, Finike ilçelerinin kaymakam ve belediye başkanları, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

600 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte şölen havasında gerçekleşen temel atma töreninde bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yüksekokulun tamamlanmasıyla birlikte 600 öğrencinin eğitim göreceğini kaydetti.

Yapılacak olan yüksekokulun turizm alanında eğitim görecek öğrencilerin, ilçedeki turizm ihtiyacını gidereceğini ifade eden Başkan Türel, "600 gencimiz eğitim görüyorken, Demre’nin bugüne kadar Türkiye'nin bir tarım deposu, Türkiye'yi besleyen en önemli ilçelerden birisi olduğunu zaten hepimiz biliyoruz ama muhteşem güzelliklerinin turizm ile birlikte anılması da bizim en büyük arzumuz, umudumuz ve beklentimizdir" dedi.

"ELİ KİTAPLI GENÇLİK İSTİYORUZ"

Eğitimli bir gençlikle birlikte Türkiye'nin gelişeceğine işaret eden Menderes Türel, "Biz gençliğimizin eli taş atan değil, Molotof atan değil, sapanla taş atan değil, eli bilgisayarlı, eli kitaplı gençlik olmasını her zaman temenni ediyoruz, bunun için çalışıyoruz. Eğitimli gençlerimiz büyüdükçe bu ülke ilerleyecektir, dünyanın en önemli güçlerinden birisi olacaktır" diye konuştu.

"EĞİTİM İÇİN DÜKKAN SİZİN"

Konuşmasının sonunda Başkan Türel’in, “Ben biliyorum ki Süleyman Topcu Başkan, bu inşaat başladığında kapımızdan eksik olmayacak. Ama başkan hiç önemli değil! Biz hepimizin o bildiği halk diliyle; Eğitim için diyoruz ki dükkan sizin, ne gerekiyorsa yaparız” sözleri, dinleyenlerin büyük beğenisini topladı.

AKDENİZ REKTÖRÜ KURTCEPHE: "BU MANZARADA EĞİTİM YAPACAK HER ÖĞRENCİ, ALACAĞI HAZZI BAŞARISINA YANSITACAKTIR"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise, Türkiye’nin her ilinde üniversite açılması gerektiğini ancak güzel coğrafyalı bölgelerde özel ve bilim lokomotifi olabilecek kapasitede okulların açılması gerektiğini kaydetti. Antalya için “Allah’ın överek yarattığı çok özel bir coğrafya” tanımlamasını yapan Kurtcephe, "Şuraya bakıp da mutlu olmamak mümkün mü? Şuraya bakıp da kederleri, üzüntüleri bir kenara atmamak mümkün mü? Bu güzelliği Allah bahşetmiş. Burada eğitim yapacak her öğrenci, burada derse giren, ders veren, araştırma yapan her bilim insanı, alacağı hazzı başarısına yansıtacaktır" diyerek konuşmasını bitirdi.

"DEMRE KABUK DEĞİŞTİREN BİR İLÇE"

Kurtcephe’nin ardından konuşan Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da, Demre’nin kabuk değiştiren bir ilçe olduğunu belirterek, “İlçemiz geleceğe güvenle bakan bir ilçe çünkü Demre’nin çok ciddi bir potansiyeli var. Demre Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak biz bu yola baş koyduk. Bir yıl içinde bu noktaya getirdik. Bu üzerinde bulunduğumuz arazinin sadece temel açma süresi 5 ay sürdü. 5 ayda 5 makine eskitti, en sonunda dinamitle patlattık bu alanı bu hale getirdik. Ve çok şükür inşallah burada örnek bir meslek yüksek okulunu faaliyete geçireceğiz” dedi.

DENİZ MANZARALI YÜKSEKOKUL

Karabucak Mahallesi Bozdağ mevkiinde deniz manzarasıyla göz dolduracak olan yüksekokulda, turizm, tarım, gıda ve hayvancılık üzerine bölümlerin olacağı planlanıyor. 3 katlı olacak olan okulda ayrıca; 200 kişilik çok amaçlı bir salon, 200 kişilik bir yemekhane, 300 kişilik konferans salonu, 1 kütüphane, 11 adet 60 kişilik, 2 adet 100 kişilik derslik, 2 dil laboratuarı, 10 adet öğretim üyesi odası ve çok sayıda idari ofis olacak.

DEMRE'YE DENİZ MANZARALI MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.