Deniz Aslanı-2016’nın ilk safhası tamamlandı

Deniz Aslanı-2016’nın ilk safhası tamamlandı
Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarınca Deniz Aslanı-2016 Arama Kurtarma Tatbikatını gerçekleştiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarınca Deniz Aslanı-2016 Arama Kurtarma Tatbikatını gerçekleştiriyor. Tatbikatın ilk safhası başarıyla sona erdi.

Ege Denizi'nin uluslararası sularında yapılan tatbikatın ilk safhası İzmir Körfezine 75 mil uzaklıkta yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri arama kurtarma unsurları tarafından icra edilen Deniz Aslanı-2016, Sahil Güvenlik Komutanlığı sevk ve idaresinde, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM)'nin katılımıyla yapıldı.

UÇAKTAN TEHLİKE SİNYALİ

Senaryoda, bir deniz uçağının tehlike sinyali vermesinin ardından denize düşen uçakta bulunan yolcu ve mürettebatı kurtarmak için harekete geçildi. 1 numaralı tatbikat sahasından Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) tarafından alınan tehlike sinyali, Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne (DAKKM) iletildi. DAKKM'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinden unsur talep etmesi üzerine sahil güvenliğe ait Umut ve Yaşam korvetleri ile TCSG 311, TCSG 107 botları, 1 arama kurtarma uçağı, 1 arama kurtarma helikopteri; Hava Kuvvetlerine ait 1 arama kurtarma uçağı, 1 arama kurtarma helikopteri ve Kara Kuvvetlerine ait 1 arama kurtarma helikopterinden oluşan arama kurtarma görev birliği harekete geçti. Olay yerine sevk edilen sahil güvenlik arama kurtarma uçağı, kazazedelerin bulunduğu mevkiye SAR kiti attı. Sahil güvenlik helikopteri ve bir bot, SAR kitinden kazazedeleri kurtarmasıyla tatbikatın ilk safhası sona erdi.

Deniz Aslanı 2016'nın ikinci safhası Yunanistan'ın Midilli ve Sakız adalarının arasında kalan bölümde gerçekleştirilecek. Senaryo gereği, içerisinde çok sayıda düzensiz göçmen bulunan yolcu gemisinden EPIRB tehlike sinyali alınacak ve arama kurtarma operasyonu gerçekleştirilecek.

Deniz Aslanı-2016’nın ilk safhası tamamlandı

Deniz Aslanı-2016’nın ilk safhası tamamlandı

Deniz Aslanı-2016’nın ilk safhası tamamlandı

Deniz Aslanı-2016’nın ilk safhası tamamlandı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.