Denizli’de Hastalar Piknikte Buluştu

Denizli’de Hastalar Piknikte Buluştu
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören 42 hasta ve merkezde görevli sağlık çalışanları Servergazi mesire alanında düzenlenen piknikte doyasıya eğlendi.

- Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören 42 hasta ve merkezde görevli sağlık çalışanları Servergazi mesire alanında düzenlenen piknikte doyasıya eğlendi.

Ruhsal bozukluğu bulunan hastaların güçlendirilmesi, toplumla bütünleşmesi ve sosyal hayata daha kolay uyum sağlaması için çalışmaların yürütüldüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM), hastalara yönelik piknik düzenlendi. Servergazi mesire alanında düzenlenen pikniğe merkezde tedavi gören hastalardan 42’si katılırken, merkezde göreli doktor, hemşire, halk eğitim merkezi öğretmenleri ve diğer sağlık çalışanları da hastalara eşlik etti.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar da pikniğe giden TRSM hastalarını yalnız bırakmadı. Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar’ın yanı sıra İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Berna Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş, Mali Hizmetler Başkanı Ramazan Özsoy ve Denizli Devlet Hastanesi yönetimi de pikniğe katıldı.

Piknikte saz ve darbuka eşliğinde dans eden, şarkı söyleyen hastalar, voleybol, futbol, ip atlama gibi oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar da hastalarla birebir iletişim kurarak sohbet etti, ip atladı, şarkı söyledi ve hastaların sıkıntılarını dinledi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Sevil Akyol Altınkılıç, düzenlenen sosyal etkinliklere hastaların katılmaktan son derece memnun olduğunu ve merkezde bir aile gibi olduklarını belirterek: “Hastaları memnun etmek için hemşirelerimiz, psikologlarımız, iş uğraş terapistimiz, usta öğreticilerimiz ve diğer personellerimiz canla başla çalışıyor. Bugün burada düzenlediğimiz piknikle de hastalarımızın sosyal hayata daha kolay uyum sağlamalarını amaçlıyoruz” dedi.

DENİZLİ’DE HASTALAR PİKNİKTE BULUŞTU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.