Deprem Bölgesinde Sigortasız 85 Bin Konut Var !

Deprem Bölgesinde Sigortasız 85 Bin Konut Var !
Birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya’da bulunan 194 bin konuttan 107 bini, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) zorunlu deprem sigortası yaptırdı.Sigorta Acentesi Genel Müdürü Ali Esen yaptığ...

Birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya’da bulunan 194 bin konuttan 107 bini, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) zorunlu deprem sigortası yaptırdı.

Sigorta Acentesi Genel Müdürü Ali Esen yaptığı açıklamada, “Bölgemizde doğal afet kurumu Sakarya’mızda kurulduğu günden bugüne mükemmel çalışmaları var. Bu çalışmaları Sakarya’da hizmet veren sigorta acenteleri üzerinden Sakarya’mızda 194 bin sigorta yapılabilir sağlam bina stokumuz var. Gerçekten mükemmel bir noktaya geldik. Vatandaşımızın sigortaya olan ilgisi arttı. 107 bin vatandaşımızın Sakarya’da evi sigortalı durumda. Olası bir büyük depremde binası zarar gören 107 bin vatandaşımız doğal afet kurumundan binalarının zararlarını temin edebilecekler. 2-3 yıl önce deprem sigortasına ilginin az olduğu söyleyebilirim. 107 bine çıkmasındaki en önemli neden bugün bölgemizde elektrik, su, doğalgaz abonelik işlemlerinde tapu dairesinde vatandaşın bir işi varsa eğer evinizin deprem sigortası yok ise abonelik işlemleriniz yapılamıyordu. Elektrik, su abonelik işlemlerinde deprem sigortasının varlığının araştırılması dolayısıyla halkımızın bu konuda ilgisi alakası son derece artmıştır. Geldiğimiz nokta yüzde 55 seviyesinde. Sakarya’mızda 194 bin binamız var, 107 binamız sigortalı. Gönül istiyor ki bunların tamamı sigortalı olsun. 1999 depremi büyük acılar yaşattı bize. Bölgenin Türkiye ekonomisine vermiş olduğu zararları ortada. Olası bir depremde depreme hazırlık anlamında her vatandaşımız evini sigorta yaptırsın. Doğal Afet Kurumu bu noktada küçük primlerle 100 metrekare bir konut için vatandaşımızın ödeyeceği sigorta primi olası bir depremde 100 metrekare 70 bin TL teminat veriyoruz, yıllık vatandaşımız 148, 160 TL prim ödüyor. Vatandaş düzenli ödüyorsa bu fiyat 133 TL’ye kadar düşebiliyor. Bugün 194 bin binası olan Sakarya’da 107 bin bina varken, geriye kalan yaklaşık baktığımızda 85 bin binamızın sigortasız olduğu ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımız lütfen gelsin ve deprem sigortasını yaptırsınlar. Olası bir depremde devletimiz her türlü imkanlarında seferber etmişti edecektir de ama bugün bu yasa çok güzel bir yasa ve uygulanabilir hale gelmiştir. Tüm vatandaşlarımız olası bir depremde sigortası olan vatandaşlarımıza Doğal Afet Kurumu binalarının sigorta tazminatını ödeyecek olmayan vatandaşlarımıza ise malum Van’da yapıldı gibi TOKİ konut yapacak ve kredi karşılığı vatandaşa satacaktır. Onun için herkesi deprem sigortası yaptırmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.