Derince Limanı’nda Resmi Devir Gerçekleşti

Derince Limanı’nda Resmi Devir Gerçekleşti
Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olan ve Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü’ne ait Derince Limanı, 543 milyon Dolar olan özelleştirme bedelinin peşin olarak ö...

Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olan ve Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü’ne ait Derince Limanı, 543 milyon Dolar olan özelleştirme bedelinin peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding’in oldu.

Derince Limanı’nın imtiyaz sözleşmesi kapsamında işletme devri işlemlerinin Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. lehine sonuçlandığı ifade edilen açıklamada, "Derince Limanı’nın devir işlemi, TCDD Derince Liman İşletmesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiş olup Derince Limanı hizmetleri, 3 Mart Salı günü itibariyle resmi olarak Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından işletilmeye başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Derince Limanı, 543 milyon dolar olan özelleştirme bedelinin Safi Holding bünyesinde yer alan Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding’in oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.