Dev tatbikat başladı

Dev tatbikat başladı
Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatının ikinci bölümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma...

Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatının ikinci bölümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın katılımıyla başladı.

Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın katılımıyla Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesinde devam edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bu yıl ilk kez uluslararası çapta icra edilen tatbikatta; yine ilk kez klasik harbin yanı sıra terörle mücadele, siber savaş ve psikolojik harbi de kapsayan hibrit harekat ortamı esas alındı. Bu yılki tatbikatın ardından Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı; iki yılda bir milli, iki yılda bir de uluslararası olarak icra edilecek. Tatbikata, Erdoğan'ın insansız hava aracı Bayraktar projesini yürüten damadı Selçuk Bayraktar da katılım gösterdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.